Barna: Populația trebuie convinsă să se vaccineze împotriva Covid-19

Copreşedintele USR PLUS, vicepremierul Dan Barna, a declarat, vineri, faptul că populația trebuie convinsă să se vaccineze împotriva Covid-19, astfel că trebuie reinventată o altă campanie publică.

Barna a explicat că actuala campanie a ajuns la un plafon şi că rolul primarilor în a convinge oamenii să se imunizeze este esenţial.

Campania naţională prin care doritorii organici de vaccin au ajuns la centre ori s-au trecut pe liste este la nivel de plafon. Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetăţeni, mult mai aproape de comunităţi. Şi atunci trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de casa şi de poarta românilor. Foarte important este rolul primarilor, pentru a înfiinţa aceste centre de vaccinare, pentru a anunţa dacă au dificultăţi, pentru a veni cu soluţii. Sunt noi instrumente de vaccinare care vor intra în folosinţă iar primarii au un rol critic. Fac apel către toţi primarii, de la toate partidele, să se concentreze în comunităţile lor pentru a convinge cetăţenii că vaccinarea este singura soluţie pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toţii. Lupta de a convinge cetăţenii de a merge să se vaccineze şi de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada şi de casa lor”, a declarat Dan Barna, potrivit Agerpres.

Liderul USR PLUS a subliniat că vineri a avut o discuţie pe această temă cu unii primari şi a comparat campania pe care ar trebui să o ducă aceştia pentru a convinge populaţia să se vaccineze cu o campanie electorală.

Le-am spus că trebuie să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-şi obţine voturile sunt foarte creativi în a ajunge cu mesaje la urechea omului. Hai să folosim asta şi în loc de „Votează-mă”, poate să spună foarte simplu „Vaccinează-te”, a mai spus Dan Barna.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...