Barna Tanczos și plimbatul ursului pe la ”Apele Române”

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, continuă să-și bată joc de cea mai importanță entitate a sistemului de gospodărire al apelor din România și poate chiar din Europa. Este vorba de Administrația Națională ”Apele Române”.

De când a ajuns la butoanele acestui minister, el este preocupat doar de propria imagine și nimeni în afară de el nu comunică din acest minister. A luat ministerul pe persoană fizică și, în același timp, sfidează pe toată lumea prin ieșirile sale publice încercând să prostească mas media și opinia publică. Practic, de când a aterizat în fruntea acestui minister, Barna Tanczos, permanent, una spune, alta gândește și altceva face.

Pe 3 martie 2021, Barna Tanczos reacționa la un post de radio după scandalul de la ”Apele Române”: „Un lucru este cert, la ”Apele Române” lucrurile trebuie să se schimbe și să lucreze la această instituție doar profesioniști. Nu pot să accept în niciun caz ca o persoană care nu a a vut nicio tangență cu o asemenea instituție, un asemenea domeniu, să ajungă să fie interfața mai ales la o instituție unde sunt situații de criză”.

Mai mult, el preciza că deja a dispus efectuarea unor evaluări în cazul angajaților de la Apele Române, iar cine nu va îndeplini criteriile de ocupare a postului nu va mai ocupa poziția respectivă: „Evaluările sunt în curs de desfășurare, imediat ce vom finaliza aceste evaluări vom lua decizii cu privire la persoanele care au fost angajate și în cazul cărora e clar că nu au pregătire de specialitate”.

De atunci a trecut aproape un an și jumătate și nu a văzut nimeni nicio evaluare la Apele Române. Ba mai mult, ministrul UDMR al Mediului a continuat să numească pe funcții de conducere persoane care n-au avut nicio tangență cu Apele Române, adică clienți politici.

Cel mai clar exemplu este numirea la șefia ANAR a lui Gabriel Francisc Știka, un consilier județean PSD ajuns șef al drumurilor din Caraș Severin. Ce legătură avea acesta cu Apele Române? Poate doar faptul că pe lângă obiectivele ANAR sunt și drumuri și chiar poduri! Adică, Știka era un ”profesionist” adevărat pentru Barna Tanczos! Adică, un zero barat în domeniul Apele Române.

Dar, îți trebuie tupeu să spui asemenea minciună și Barna Tanczos nu duce lipsă de obrăznicie și tupeu. Dar cum incompetența se acoperă cu tupeu și aroganță, ministrul UDMR al Mediului a continuat opera de impunere a ”profesioniștilor”, dar nu înainte de a ne mai reaminti, adică de a ne prosti, că susține promovarea profesioniștilor și a celor cu pregătire de specialitate.

Astfel, pe 6 iulie 2022, Barna Tanczos susţinea cererea liderilor sindicali din Administraţia Naţională Apele Române ca vechimea în domeniul gospodăririi apelor să rămână un criteriu pentru ocuparea funcţiilor de director al Administraţiilor Bazinale de Apă şi al Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA).

„Susţin cererea legitimă şi firească a liderilor sindicali ca experienţa profesională (vechimea) în domeniul gospodăririi apelor să rămână un criteriu pentru ocuparea funcţiilor de director al Administraţiilor Bazinale de Apă (ABA), respectiv a celor de director al Sistemelor de Gospodărire a Apelor (SGA). Noul contract colectiv de muncă trebuie încheiat cât mai rapid şi trebuie să includă şi acest criteriu. Este exclus ca această instituţie să revină la scandalurile din 2020, nu permitem deprofesionalizarea acestei instituţii. Acum, când vedem cu toţii cât de importantă este apa, această resursă nepreţuită, sistemul are nevoie de specialişti”, a declarat ministrul UDMR la finalul întrevederii cu sindicaliștii din ANAR.

Dar, imediat s-a constatat că afirmațiile acestuia sunt doar vorbe-n vânt și, în același timp, praf în ochii sindicaliștilor. La începutul luni august 2022, la conducerea Administrației Bazinale de Apă Banat este impus inginerul ”de construcții civile, specializarea Căi Ferate, Drumuri și Poduri”, Sorin Lucaci, fost șef la DRDP Timișoara. Dar, cum pentru Barna Tanczos minciuna este precum apa afumată, adică minciuna trădează mincinosul prin minciună, din această săptămână cine credeți că a ajuns noul director general al ANAR în locul ”profesionistului” Știka?

Un alt ”profesionist” cu ”mare” experienţă profesională (vechimea) în domeniul gospodăririi: Sorin Lucaci! Adică, din lac în puț! Practic, Barna Tanczos calcă serios pe urmele fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, în aceea ce privește numirile politice de la ANAR. Mai direct, și el plimbă ursul prin ”Apele Române” așa cum a făcut-o Costel Alexe ajuns acum în brațele DNA.

Astfel, acum celor de la ANAR nu le rămâne decât să se consoleze cu vorbele lui Alexandru Vlahuță: ”Păzeşte-te de mincinosul care amestecă şi puţin adevăr în minciunile lui”!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...