Barna spune că USR nu a primit invitația formală pentru refacerea coaliției

Vicepreşedintele USR Dan Barna a declarat că USR nu a fost încă invitat de liberali, nici măcar formal, pentru a discuta în vederea refacerii coaliţiei. Totodată, fostul președinte al USR spune că decizia privind viitoarea guvernare e la mâna liberalilor care au de ales între o soluție rațională și una irațională, cea din urmă fiind legată de perspectiva unui guvern minoritar PNL susținut de PSD.

”De câteva săptămâni, asistăm la convulsii creative de identificare de diverse posibilități iraționale în ce privește guvernarea în plină criză sanitară și energetică. Și, dacă ne uităm la ultimele zile, pare că mai sunt doar câteva până la epuizare(a) lor. Soluțiile iraționale sunt diversele secvențe de guvern minoritar sau un mult prea vizibil USL autolucrativ”, susține Barna.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Barna susține că ”soluția rațională” pentru România este refacerea coaliției. ”Soluția rațională pentru România, evidentă pentru toată lumea, este refacerea coaliției. Soluția rațională pentru România este continuarea fermă a programului de reforme pe care românii le așteaptă de la noi, termene ferme pentru realizarea priorităților, un buget cu alocări strategice agreate de la început și menținerea aceleiași structuri a guvernului care a existat până la declanșarea crizei. Acestea împreună cu un mecanism clar de luare a deciziilor care să elimine riscul pățit de sincope sunt premisele raționale pentru un guvern stabil și o majoritate funcțională până în 2024. Până la acest moment USR nu a primit nici o invitație formală de a se așeza la masă cu PNL și UDMR pentru refacerea coaliției. Decizia privind viitoarea guvernare e azi la PNL. Iar alegerea mai mult sau mai puțin rațională e simplă: USR sau USL”, a mai scris fostul co-președinte al USR PLUS.

El și-a început postarea cu un citat din ”Legea lui Katz”: „Oamenii sau naţiunile vor acţiona raţional doar când toate celelalte posibilităţi au fost epuizate

„«Oamenii sau naţiunile vor acţiona raţional doar când toate celelalte posibilităţi au fost epuizate.» (Legea lui Katz) De câteva săptămâni, asistăm la convulsii creative de identificare de diverse posibilităţi iraţionale în ce priveşte guvernarea în plină criză sanitară şi energetică. Şi, dacă ne uităm la ultimele zile, pare că mai sunt doar câteva până la epuizare(a) lor. Soluţiile iraţionale sunt diversele secvenţe de guvern minoritar sau un mult prea vizibil USL autolucrativ”, a scris Dan Barna, miercuri pe Facebook.

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, miercuri la sediul PNL, că mandatul său de negociere este în continuare pentru un Guvern minoritar PNL-UDMR, el precizând că o posibilă flexibilizare a mandatului urmează să fie discutată şi decisă în partid cel târziu vineri.

Ciucă a mai arătat că sâmbătă va depune în Parlament programul de guvernare şi lista Cabinetului şi că nu îşi va depune mandatul.

„Îmi voi juca şansa până la capăt”, a explicat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...