Baronul Horodniceanu atacă agenții care l-au oprit în trafic, folosind instituțiile statului

Publicat: 25 iun. 2024, 13:33, de Andrei Ceausescu, în Dezvăluiri , ? cititori
Baronul Horodniceanu atacă agenții care l-au oprit în trafic, folosind instituțiile statului

Sistemul judiciar din România disprețuiește cetățenii! Conform așteptărilor, au început să apară repercursiuni asupra polițiștilor implicați în oprirea din trafic a procurorului Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) și fost șef al DIICOT, anul trecut. Este important de reținut că procurorul a scăpat neaplicându-i-se nicio sancțiune după ce Înalta Curte de Casație și Justiție l-a achitat în scandalul cu agenții de poliție.

În data de 5 februarie 2024, procurorul a făcut o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), susținând că filmarea respectivă a fost realizată cu telefonul său personal, nu cu echipamentul body-cam conform regulilor, și a fost ulterior distribuită presei.

ANSPDCP a solicitat Inspectoratului de Poliție al Județului Iași să ofere explicații, iar după câteva săptămâni, instituția a decis să sancționeze Inspectoratul de Poliție cu un avertisment.

„Se constată că Inspectoratul de Poliție Județean Iași nu a luat măsurile de securitate necesare pentru a controla accesul la datele personale prelucrate, nu a monitorizat respectarea propriilor instrucțiuni de către personalul care prelucrează datele personale sub autoritatea sa, ceea ce a dus la colectarea datelor personale (în special imaginea) a domnului Daniel Horodniceanu în data de 5-6 mai 2023, în circumstanțele descrise în procesul-verbal, aceste date fiind ulterior difuzate în mass-media și online”, se menționează în procesul-verbal.

Prin urmare, într-un mod extrem de agresiv și vindicativ, baronul Daniel Horodniceanu folosește toate mijloacele disponibile pentru a ataca agenții de poliție. Sistemul se comportă disprețuitor față de cei care au avut curajul să se opună și să își exprime opinia. Este uluitor ce se întâmplă, presiunea exercitată asupra acestora, dar mai ales, amenințările care se prefigurează.