Baronul PSD Dumitru Chiriță, numit șef CA Electrica

Dumitru Chiriță, baronul PSD al energiei, a prins iar un scaun important după ce a părăsit ANRE. Fostul electrician are sprijinul ministrului liberal Burduja.

În data de 12 februarie 2024, Consiliul de Administrație al Electrica SA l-a ales pe dl. Dumitru Chiriță în calitate de Președinte al Consiliului de Administrație pentru perioada începând cu dată de 12 februarie 2024 și până la data de 31 decembrie 2024”, se arată într-un comunicat Electrica SA remis Bursei de Valori București.

Luna trecută, Adunarea generală a Acționarilor (AGA) Electrica SA a numit trei noi membri în Consiliul de Administrație. Cei trei noi membri sunt Dumitru Chiriță, Georgiana Bogasievici, Marian-Cristian Mocanu. Dumitru Chiriță, baronul PSD al energiei, a fost numit pe această poziție fiind propus de stat, prin Ministerul Energiei, care este cel mai mare acționar al companiei. Practic, a fost pus de către Sebastian Burduja, membru PNL.

Dumitru Chiriță, susținut de PSD, a condus ANRE timp de cinci ani, până în primăvara anului trecut, când, în urma înțelegerilor din coaliție și a votulului din Parlament, George Niculescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, susținut de PNL, a devenit noul președinte al ANRE. Chiriță nu a părăsit atunci ANRE, fiind păstrat de noul vicepreședinte al instituției, Gabriel Andronache, fost director general al Transelectrica, susținut de PSD, pe postul de consilier.

Ulterior, Chiriță a fost numit director general adjunct la Electrica Furnizare, în locul lui Claudiu Rădulescu, căruia nu i s-a mai prelungit mandatul.

Dumitru Chiriță, în vârstă de 60 de ani, a fost șeful ANRE în perioada octombrie 2017 – aprilie 2023, fiind acuzat în repetate rânduri că a gestionat defectuos criza energetică. A fost, de asemenea, deputat PSD și electrician în trecut, dar și acționar într-o societate controlată de Federația Energia Mileniului III.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole