Bătaie între un popă rus și unul ucrainean

În inegalabila-i înțelepciune, poporul zice că nu-i bine să faci ce face popa, să faci doar ce zice el prin amvon, căci, așa se presupune că nu zice de-alea rele. Sigur, zicerea e de la noi. Dar se poate aplica, prin extensie, și popilor din Rusia și Ucraina.

De ce acestora? Pentru că, în urmă cu câteva zile, un preot rus, Mykhailo Vasylyuk, a lovit cu o cruce de lemn un preot ucrainean, pe numele lui Anatoliy Dudko. Acesta din urmă ținea o slujbă pentru un soldat mort pe front.

De aici, desigur că a urmat o bătaie pe cinste. Cei doi popi și-au cărat pumni cu duiumul și a fost nevoie de intervenția unor oameni din adunare pentru a-i despărți. Se pare că totul a pornit de la o acuză a preotului ucrainean care i-a zis preotului rus că îl sprijină pe Putin care a băgat Ucraina în război, în loc să-l sfătuiască să oprească pecinginea conflictului.

Acesta, enervat, a încercat, întâi, să-i smulgă celuilalt crucea de lemn de la gât, apoi a pus mâna pe alt sfânt însemn și l-a pocnit pe ucrainean. Și, cum am zis, bătaia a fost gata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...