Bătaie între un popă rus și unul ucrainean

Publicat: 31 iul. 2022, 09:01, de Nina Marcu, în Internațional , ? cititori
Bătaie între un popă rus și unul ucrainean

În inegalabila-i înțelepciune, poporul zice că nu-i bine să faci ce face popa, să faci doar ce zice el prin amvon, căci, așa se presupune că nu zice de-alea rele. Sigur, zicerea e de la noi. Dar se poate aplica, prin extensie, și popilor din Rusia și Ucraina.

De ce acestora? Pentru că, în urmă cu câteva zile, un preot rus, Mykhailo Vasylyuk, a lovit cu o cruce de lemn un preot ucrainean, pe numele lui Anatoliy Dudko. Acesta din urmă ținea o slujbă pentru un soldat mort pe front.

De aici, desigur că a urmat o bătaie pe cinste. Cei doi popi și-au cărat pumni cu duiumul și a fost nevoie de intervenția unor oameni din adunare pentru a-i despărți. Se pare că totul a pornit de la o acuză a preotului ucrainean care i-a zis preotului rus că îl sprijină pe Putin care a băgat Ucraina în război, în loc să-l sfătuiască să oprească pecinginea conflictului.

Acesta, enervat, a încercat, întâi, să-i smulgă celuilalt crucea de lemn de la gât, apoi a pus mâna pe alt sfânt însemn și l-a pocnit pe ucrainean. Și, cum am zis, bătaia a fost gata.