BBC a interzis persoanelor albe să aplice pentru un loc de muncă plătit cu 18.000 de lire pe an

BBC a interzis persoanelor albe să aplice pentru un loc de muncă plătit cu 18.000 de lire sterline pe an la Springwatch și The One Show – oferind acest post doar minorităților etnice.

Potrivit MNS News, care citează The Telegraph, radiodifuzorul britanic vrea să angajeze un stagiar asistent în managementul producției în cadrul Departamentului Științific, cu sediul în Glasgow, dar oferta este ​„deschisă numai candidaților negri, asiatici și etnici”.

Este al doilea anunț din ultimele luni pe care BBC l-a promovat cu o restricție, după ce anterior a căutat pentru angajare un cercetător stagiar pentru Departamentul de Istorie Naturală care să provină dintr-un mediu „etnic” din Bristol.

Anunțul de acum a fost postat online de Creative Access, o organizație din Marea Britanie care are drept scop creșterea numărului de minorități etnice care lucrează în industriile creative, mass-media și arte.

Conform Legii egalității 2010, discriminarea pozitivă este ilegală, dar „acțiunea pozitivă” este permisă pentru posturile de stagiari, unde există deficiențe în reprezentare.

Joe Ventre, manager de campanie digitală la TaxPayers ’Alliance, a declarat pentru Mail: ″Șefii BBC nu ar trebui să sprijine angajările bazate pe rasă, cu banii contribuabililor. Adoptarea unei astfel de abordări subminează încrederea în Corporație”, conform Știrilor Pro Tv.

Purtător de cuvânt al BBC: ”BBC este o organizație primitoare, angajată să reprezinte și să reflecte toate publicurile noastre. Susținem un sistem organizat de Creative Access, o organizație independentă dedicată creșterii diversității în industriile creative, care oferă roluri de dezvoltare, pe deplin în conformitate cu Legea egalității.”

La începutul acestui an, BBC și-a propus să angajeze mai multe femei și personal minoritar etnic și negru, printr-un plan de diversitate și incluziune.

Corporația media s-a angajat să se asigure că 50% din forța sa de muncă sunt femei, 20% sunt negri și minorități etnice, iar 12% sunt invalizi.

“Acest plan ne va asigura că suntem o organizație modernă, progresivă, primitoare.” a spus șeful BBC Tim Davie la acea vreme.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole