BBC își retrage jurnaliștii din Rusia pentru a nu-i expune ”riscului unei inculpări penale doar pentru că îşi fac treaba"

Postul BBC a anunțat, vineri, retragerea tuturor jurnaliștilor din Rusia pentru  a le asigura ”securitatea”, transmit Reuters și AFP.

Decizia vine după ce în Rusia a fost adoptată o lege care prevede pedepse cu închisoarea în cazul transmiterii de ”informații micinoase despre armată” și după blocarea site-ului său în limba rusă, pe fondul invaziei ruse din Ucraina. Legea a fos semnată de Putin și prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare.

”Nu ne lasă altă opţiune decât să suspendăm temporar munca tuturor jurnaliştilor şi a personalului auxiliar de la BBC News din Rusia, pe perioada cât vom evalua implicaţiile depline ale acestei evoluţii nedorite”, a transmis Tim Davie, directorul general al BBC.

“Siguranţa angajaţilor noştri este cea mai importantă şi nu suntem pregătiţi să îi expunem la riscul unei inculpări penale doar pentru că îşi fac treaba”, a menționat directorul general al BBC

El a precizat că BBC va oferi în continuare informații în limba rusă din afara Rusiei.

1 COMENTARIU

  1. Ce s-ar fi gândit Winston Churchill despre Vladimir Putin?
    El ar spune același lucru pe care a spus-o despre Hitler. Iată două citate. Schimbați doar pe Hitler în Putin și pe nazist în rus:
    „Hitler este un monstru al răutății, nesățios în pofta lui de sânge și jaf. Nemulțumit să aibă toată Europa sub călcâi sau, altfel, terorizat în diferite forme de supunere abjectă, el trebuie să-și ducă acum lucrarea de măcelărie și dezolare printre marile mulțimi ale Rusiei și ale Asiei. Teribila mașinărie militară, pe care noi și restul lumii civilizate le-a permis atât de prostește, atât de supinat, atât de nesimțit gangsterii naziști să se construiască an de an din aproape nimic, nu poate sta inactiv ca nu cumva să ruginească sau să cadă în bucăți. Trebuie să fie în continuă mișcare, măcinând vieți omenești și călcând în picioare casele și drepturile a sute de milioane de oameni. Mai mult, trebuie hrănit nu numai cu carne, ci și cu ulei.”
    „… Armatele lui Napoleon aveau o temă… Dar Hitler, Hitler nu are nicio temă, altceva decât manie, apetit și exploatare.”
    Sir Winston Churchill

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...