BCR dă startul creditării prin programul Noua Casă

Banca Comercială Română (BCR) primește de astăzi, 10 septembrie 2020, cereri pentru programul Noua Casă. BCR va acorda credite în limita plafonului de 600 milioane lei, pentru care oferă o dobândă de 2% + IRCC, avans de minimum 5% și comision 0 pentru analiza dosarului.

Suma maximă care poate fi obținută poate ajunge la 119.000 euro, iar termenul maxim de acordare este de 30 de ani. Creditele Noua Casă BCR se acordă în limita plafonului disponibil alocat la începutul anului.

Din plafonul total de 2 miliarde lei acordat de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru cele 14 bănci intrate în programul “Prima Casă”, transformat în “Noua Casă”, 600 milioane lei au revenit BCR. Fondurile alocate BCR reprezintă 30% din totalul garanțiilor puse la dispoziție de Guvernul României pentru acest program.

Dintre acestea, BCR mai are la dispoziție 450 de milioane lei, după deșfășurarea programului “Prima Casă”, în prima parte a anului. Banca Comercială Română s-a alaturat programului „Prima Casă” încă din 2009 și, de atunci, unul din patru români au ales să își achiziționeze prima locuință prin BCR.

Mai multe detalii despre condițiile și pașii necesari obținerii creditului Noua Casă BCR sunt disponibile aici, pe site-ul BCR. 

Exemplu de calcul Noua Casă BCR:

  • Credit: 160.000 lei
  • Perioadă: 30 ani
  • Dobândă: 4,41% (2% + IRCC), IRCC: 2,41%
  • Comision evaluare imobil: 370 lei, inclusiv TVA
  • Comision de gestiune FNGCIMM  – 0,40% anual, calculat la valoarea garanţiei
  • Rata lunara: 803 lei (nu include comisionul de gestiune datorat FNGCIMM)
  • Valoare totală plătibilă: 294.815 lei
  • Dobândă anuală efectivă (DAE): 4,72 %

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...