Beatrice Mahler: În octombrie putem să ajungem la 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Publicat: 13 sept. 2021, 08:00, de Laura Macovei, în ESENȚIAL , ? cititori
Beatrice Mahler: În octombrie putem să ajungem la 10.000 de cazuri zilnice de COVID-19
Dr Beatrice Mahler (Foto INQUAM Photos George Calin)

Dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală, a declarat că valul 4 al pandemiei de coronavirus ar putea fi mult mai rău decât cele precedente.

În vară credeam că o să fie mai bine, dar la cum percepem în acest moment creșterea numărului de cazuri, la cum se vede din partea unde suntem noi, cadrele medicale, modul în care sunt afectați pacienții și cazurile care ne vin în spital, nu cred că va fi mai bine în acest val.

Din contră, cred că nu vom avea exemplul Marii Britanii în care spitalele să nu fie atât de pline. În România va fi greu, va fi greu în spitale”, a declarat Beatrice Mahler, potrivit Digi24.

Cred că, în octombrie, dacă nu înțelegem că trebuie să respectăm regulile și să purtăm mască și să revenim la regula care limitează transmiterea infecției, octombrie va fi o lună care va duce către zece mii de cazuri”, a adăugat medicul.

Mahler a spus că în acest val, cazurile care ajung la Terapie Intensivă sunt mult mai severe, iar pacienții sunt tineri. Evoluția bolii, de asemenea, e mult mai rapidă și mai agresivă.