Beatrice Rancea, din nou sub control judiciar. Ce solicită angajații Operei din Iași

Beatrice Rancea a fost din nou chemată la audieri, de procurori, marți. Rancea a fost plasată din nou sub control judiciar după ce, în urmă cu 11 zile, scăpase de această măsură.

Procurorii DIICOT au dispus din nou punerea sub control judiciar a Beatricei Rancea, marți, pentru o perioadă de încă 60 de zile.

Procurorii DIICOT o acuză pe Beatrice Rancea de constituirea unui grup infracțional organizat care și-ar fi desfășurat activitatea pe parcursul a peste șase ani. Acțiunile grupului vizau delapidarea subvențiilor acordate Operei de către Ministerul Culturii, prin achiziții nejustificate sau cheltuieli exagerate cu chiriile și colaboratorii. Valoarea prejudiciului este apreciată de procurori la 5 milioane lei.

La sfârșitul lunii iunie, Beatrice Rancea a fost scoasă de sub control judiciar și a putut reveni la conducerea Operei Naționale din Iași. Decizia a stârnit încă de atunci un val de indignare în rândul angajaților. Așa că aceștia au început o serie de proteste. 

Când a fost pusă sub control judiciar prima oară

20 de angajați ai instituției de cultură au solicitat demisia managerului Beatrice Rancea care, după ridicarea controlului judiciar, și-a relua funcția din care a fost suspendată pe 3 martie. În urmă cu patru luni, Beatrice Rancea era pusă sub acuzare de procurorii DIICOT pentru delapidarea a 5 milioane de lei din bugetele Operei din Iași și București iar ministrul Culturii de atunci a decis supendarea acesteia. 

Beatrice Rancea, managerul Operei Naţionale Române din Iaşi, cercetată penal într-un dosar privind nereguli financiare la Operă cu un prejudiciu de 5 milioane de lei, a fost pusă sub control judiciar, pentru prima dată, în luna martie a acestui an. Procurorii au luat aceeaşi măsură a controlului judiciar şi faţă de alte 10 persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...