Bebeluș născut prematur, depistat cu COVID. Mama copilului este și ea infectată

Un bebeluş născut prematur la Secția de obstretică şi ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgență „Mavromati” din Botoşani a fost diagnosticat cu COVID-19, a anunţat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică.

Mama bebelușului este o tânără de 22 de ani, care avea o sarcină de 30 de săptămâni. Aceasta s-a prezentat la Maternitatea din Botoşani, unde a fost confirmată pozitiv la testul SARS-CoV-2. După naştere, s-a stabilit că şi copilul acesteia este pozitiv.

S-a făcut cezariană, copilul s-a născut prematur, la 1.270 grame. Conform metodologiei, a fost testat la naștere, fiind dintr-o mamă pozitivă. Primul test a ieșit pozitiv. A fost internat pe Secţia de terapie intensivă a Maternităţii Botoşani. S-a recoltat și al doilea test, conform metodologiei, și a ieşit pozitiv. Copilul a fost intubat, având insuficiență respiratorie, fiind un făt mic”, a afirmat dr. Monica Adăscăliţei, într-o conferință de presă, potrivit Agerpres.

În cursul zilei de luni, copilul a fost transferat și intubat la Maternitatea din Suceava, aflându-se internat ]n secţia de terapie intensivă a acestei unităţi medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...