BEC respinge cererea lui Clotilde Armand de anulare a alegerilor. Nu prezintă suficiente dovezi

Publicat: 12 iun. 2024, 20:05, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
BEC respinge cererea lui Clotilde Armand de anulare a alegerilor. Nu prezintă suficiente dovezi
sursa: profimedia

Clotilde Armand a solicitat anularea și organizarea din nou a alegerilor, pe motiv că acestea au fost fraudate. A depus chiar și o cerere în acest sens, însă Biroul Electoral Central a respins, miercuri seara, solicitarea formulată de primarul Sectorului 1 al Capitalei.

Clotilde Armand nu a adus suficiente dovezi

Biroul Electoral Central (BEC) a luat o decizie crucială privind cererea lui Clotilde Armand de anulare a alegerilor din Sectorul 1 al Bucureștiului. Armand a adus în discuție presupuse fraude în procesele verbale de constatare a rezultatelor votului din secțiile de votare și a cerut repetarea alegerilor.

În speranța că vor fi repetate alegerile și pentru că nu poate accepta înfrângerea în fața lui George Tuță, aceasta s-ar fi deplasat la ambasada Statelor Unite în miez de noapte, solicitând ajutor din partea autorităților.

În ciuda încercărilor sale disperate, primărița nu a reușit să obțină câștig de cauză și nici să întoarcă situația în favoarea sa. Astfel, alegerile nu vor fi repetate și câștigătorul scaunul de edil rămâne Tuță.

BEC a examinat atent cererea și a tras concluzii clare, în urma cărora a decis să respingă solicitarea lui Armand. Comisia a ajuns la concluzia că nu există suficiente probe care să susțină acuzațiile de fraudă și că procesul electoral s-a desfășurat în conformitate cu reglementările legale în vigoare.

Înainte ca Biroul Electoral al Sectorului 1 să finalizeze centralizarea voturilor din ultimele trei secții, candidatul PNL, George Tuță, a declarat că deține un avantaj de 681 de voturi față de contracandidata sa, Clotilde Armand. Tuță a subliniat că această diferență este suficientă pentru a-i garanta victoria, făcând practic imposibilă schimbarea rezultatelor.

„Suntem în ultima etapă a procesului electoral. Sunt ultimele 3 secții care predau procesele verbale Biroului Electoral de sector. (…) Acum se centralizează ultimele trei secții de vot care validează diferența, avantajul de 681 de voturi dintre mine și doamna Armand”, spune George Tuță, miercuri seara.