Beijing 2022. Sinceritatea ministrului Novak: „Șanse la medalii nu avem”

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, nu crede că România va obține vreo medalie la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing. Ministrul motivează afirmația sa: Guvernul nu s-a preocupat prea mult în ultimele decenii să investească în sporturile specifice sezonului rece.

Singura disciplină la care România ar putea obține o clasare onorabilă ar fi bobul, a declarat Novak pentru B1 TV. „Putem fi optimiști, dar trebuie să vedem realitatea. Șanse la medalii nu avem. De obicei, în sportul de performanță, norocul este foarte rar. Bobul îl văd cu posibilități de clasare în top 8, cu foarte mare șansă. Depinde de zi, de forma sportivului, de cât de stresat sau cât e de cald. Bobul are cea mai mare șansă de a ține un rezultat în primii 8, să spun așa”, a declarat ministrul Novak.

Dacă am avea patinoar în fiecare oraș mare…

În prezent, sportivii români se pregătesc în străinătate, deși țara noastră are munte, deci potențial. Oricum, oficialul MTS este mulțumit cu faptul că România are reprezentanți la Olimpiadă. „Din păcate, trebuie să vedem faptul că în sporturile de iarnă nu s-a investit atât de mult ca în sporturile de vară. Și bobul, și patinajul viteză trebuie să se pregătească în alte țări. Chiar și așa, sunt rezultate bune că s-au calificat acești sportivi. Cu investiiții în infrastructură, în antrenori pentru copii, rezultatele ar fi diferite. Dacă am avea patinoar în fiecare oraș mare, am avea alt nivel, s-ar califica mai mulți sportivi la Olimpiadă”, a mai declarat ministrul.

În încheiere, Eduard Novak s-a angajat ca MTS să prioritizeze în egală măsură sporturile de vară și cele de iarnă, în privința investițiilor.

Românii au 22 de reprezentanți la Jocurile Olimpice de Iarnă din China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Se întâmplă în această noapte: Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament...

Ceremonia de repatriere a ultimului detaşament românesc din teatrul de operaţii Afganistan va avea loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.30,...