Belgia: Disperat, un spital oferă 15.000 de euro oricui îi găsește un pediatru

Spitalul AZ West din Furnes, Belgia, caută de urgență un medic pediatru și pentru aceasta folosește orice mijloc, scrie Krant van West-Vlaanderen. Directorul spitalului Lieven Vermeulen confirmă: cine ne poate da o informație bună, care ajute la găsirea unui pediatru,  poate primi o recompensă de 15.000 de euro, a declarat acesta pentru agenția Belga.

Spitalul este în căutarea unui nou pediatru de mai mulți ani. Recent, am aflat că unul din cei patru pediatri ai noștri trebuie să renunțe din motive de sănătate. Este motivul pentru care facem tot ce putem, adăugă directorul. Menținerea serviciului nostru de pediatrie și a maternității este amenințată, subliniază acesta.

Pentru Lieven Vermeulen, penuria de pediatri are mai multe cauze. În primul rând, autoritățile limitează numărul admiterii la medicină, numărul locurilor fiind calculat într-un mod strict, fără a ține seama de plecări sau de lucrul part time. În al doilea rând, pediatria nu este bine plătită, așa că majoritatea se îndreaptă spre alte specializări sau să profeseze în marile spitale unde serviciul de gardă poate fi împărțit între 8 sau 10 colegi.

Acum, AZ West este nevoit să caute medici chiar și peste graniță până în Ucraina. Dar medicilor din afara Uniunii Europene trebuie să li se recunoască diploma de studii, ceea ce este, de asemenea, o problemă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...