Belgia: Persoanele cu variola maimuței, carantinate. Un festival fetișist de la Anvers, la orginea cazurilor detectate!

În Belgia, persoanele infectate cu variola maimuței trebuie să rămână în carantină până la dispariția simptomelor, a anunțat agenția sanitară flamandă Risk Management Group. Până acum, în Belgia au fost identificate trei cazuri, toate în Flandra, transmite RTL Info.

Contacții persoanelor infectate nu sunt carantinați, dar trebuie să fie vigilenți și să reacționeze corect la apariția primelor simptome. Contacții aflați la risc major sunt persoane care locuiesc împreună cu persoana infectată, partenerii sexuali, persoanele care au intrat în contact direct și personalul medical care îi îngrijește pe acești pacienți.

De asemenea, Risk Management Group recomandă contacților cu un grad înalt de risc  să fie extrem de prudenți cu persoanele cu sistem imunitar scăzut, cu femeile însărcinate și copiii.

Persoanele care prezintă simptome trebuie să se prezinte în cel mai scurt timp la compartimentele de  urgență ale spitalelor.

Festival cu variolă!

Organizatorii unui festival fetișist pentru bărbați homosexuali Darklands, care a avut loc la începutul lunii la Anvers, cred că vizitatorii străini au fost purtători de variola maimuței la acest eveniment. Cel puțin un caz a putut fi efectiv pus în legătură directă cu acest festival, a informat agenția Belga.

Autoritățile federale au cerut organizatorilor Darklands să-i informeze pe participanți, că perioada de incubație a virusului este de 21 de zile.

Festivalul a avut loc între 4 și 9 mai la Anvers.

Transmiterea virusului are loc prin contact fizic direct cu persoana contaminată, de exemplu fluide provenite de la aceasta, sau prin contact cu haine, lenjerie etc., fololsite de persoana infectată. Variola maimuței se poate transmite și prin contact direct în timpul actului sexual.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...