Belmondo, în curând numele unui celebru pod din Paris

Mediana podului Bir-Kaheim, celebru pentru colonadele metalice și vederea spre Turnul Eiffel, va fi redenumită. Astfel, începând din aprilie anul acesta, aici va fi ”Promenade Jean-Paul Belmondo” , ca omagiu adus celebrului actor decedat în 2021, a decis Conseil de Paris.

”Bebel” a filmat aici o scenă nemuritoare din filmul lui Henri Verneuil, ”Peur sur la ville” (Panică în oraș) – 1975, în care juca rolul comisarului Letellier, transmite AFP.

Urmărind criminalul în serie, care îngrozise capitala, îndrăgitul actor apare chiar pe acoperișul unei rame de metrou pe linia 6, care traverseaza Sena, sub acest pod. În timpul filmării acestei scene, actorul s-a rănit pentru singura dată în cariera sa.

Prin această nouă decizie, Conseil de Paris a procedat la o nouă derogare de la o prevedere potrivit căreia numele unei personalități nu poate fi atribuit unei artere publice din capitală înainte de împlinirea a cinci ani de la decesul acesteia.

Astfel, Conseil de Paris a anunțat deja la începutul acestei săptămâni ca a ”botezat” Quai de Seine, situat în fața muzeului Orsay, cu numele fostului șef al statului Valéry Giscard d’Estaing, iar stadionul din arondismentul 13, cu numele legendarului fotbalist Pele, decedat în luna decembrie anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.