Berbeceanu a dispus intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecţie sanitară

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a dispus intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecție sanitară, în cadrul unei ședințe pe care a avut-o cu reprezentanții mai multor instituții.

Conform purtătorului de cuvând al Instituției Prefectului, Mariana Stancu-Țipișcă, la ședința de miercuri au participat reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, ISU Bucureşti-Ilfov, ANPC.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Capitalei, s-a sesizat că ar fi „o relaxare” în privinţa respectării normelor de protecţie sanitară în săli de fitness, unde există o mare aglomerare, în mall-uri, supermarketuri, la casele de marcat, ca atare s-a dispus intensificarea controalelor.

Ţipişcă a precizat că se va verifica dacă mall-urile, agenţii economici şi supermarketurile folosesc circuitele de intrare/ieşire, dacă se face triajul epidemiologic la intrare, iar la casele de marcat dacă se respectă distanţarea, conform Agerpres.

Totodată, ea a afirmat că prefectul Capitalei a dispus verificări în pieţele agroalimentare, inclusiv în cele volante.

Conform Marianei Stancu-Ţipişcă, Traian Berbeceanu a decis intensificarea controalelor privind dezinfectarea mâinilor şi realizarea triajului epidemiologic la intrarea în sediul autorităţilor şi operatorilor economici.

Nu în ultimul rând, ea a menţionat că prefectul Capitalei a dispus verificări, prin intermediul ITM, dacă angajatorii respectă obligaţia privind decalarea programului de lucru pentru angajaţi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...