Berbeceanu spune că Bucureștiul nu va închide terasele în perioada următoare

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunțat că nu se ia în calcul închiderea teraselor și a celorlalte unități din HoReCa, funcționale în przezent.

În urma unei întâlniri cu reprezentanții Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HoReCa), prefectul Capitalei a declarat că în actualele condiții din București, nu se ia în calcul închiderea hotelurilor și a restaurantelor în aer liber care sunt deschise în această perioadă.

„În contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice de la nivelul municipiului București, raportat la faptul că Industria HoReCa se confruntă cu efecte și provocări fără precedent, pentru a preveni adoptarea unor noi măsuri, care ar putea afecta și mai mult activitatea economică a partenerilor sociali, în cadrul ședinței, au fost analizate condiţiile concrete de aplicare și respectare a măsurilor pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

S-a discutat detaliat despre situația teraselor care funcționează fără să respecte exigențele legale, despre unitățile de cazare care eludează prevederile normative pentru a face posibilă funcționarea restaurantelor. S-a subliniat și comportamentul inadecvat al agenților economici manifestat față de echipele aflate în exercițiul atribuțiilor de control.

Luând în considerare cadrul juridic existent, referitor la măsurile de siguranță sanitară, precum și sancțiunile aplicabile în cazul nerespectării acestor norme, nu se impune adoptarea de măsuri suplimentare pentru creșterea siguranței populației”, transmite Prefectura Capitalei într-un comunicat de presă.

Prefectul a transmis, însă, că având în vedere apropierea sărbătorilor și sezonul care urmează, este importantă respectarea măsurilor impuse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Dana Budeanu: Au început amantele să cânte la mandolina politică

Articolul publicat, în exclusivitate, de publicația PUTEREA, intitulat „Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban”, a creat mii de reacții. Una dintre reacții îi aparține Danei...