Biden vs Putin. Contre verbale absurde

Publicat: 23 feb. 2024, 09:20, de Vasile Bahrim, în Internațional , ? cititori
Biden vs Putin. Contre verbale absurde

Preşedintele Federaţiei Ruse Vladimir Putin a comentat declaraţia președintelui SUA Joe Biden, care l-a numit pe liderul rus „fiu de cățea nebun”. Putin consideră invectiva liderului american drept o „reacție adecvată” la o declarație de-a sa mai veche, din 15 februarie.

„M-ați întrebat atunci pe cine prefer ca viitor președinte al Statelor Unite. Am spus că vom lucra cu orice președinte, dar cred că pentru noi, pentru Rusia, Biden este de preferat. Și judecând după ce tocmai a spus, am perfectă dreptate. Pentru că aceasta este o reacție adecvată la ceea ce s-a spus din partea mea. De ce? Pentru că el nu poate spune: „Volodia, bravo, mulțumesc, m-ai ajutat foarte mult.” Înțelegem ce se întâmplă acolo din punct de vedere politic intern și această reacție este absolut adecvată. Ceea ce înseamnă că am avut dreptate! Și ce am spus, am spus pentru publicul nostru, și nu pentru cel american.”, a explicat Vladimir Putin reacţia furibundă a lui Joe Biden, punând-o pe seama luptei politice interne din SUA.

Declarația lui Joe Biden despre Putin a fost făcută joi, la conferința donatorilor Partidului Democrat din San Francisco. „Avem un fiu de căţea nebun ca Putin și trebuie să ne facem mereu griji pentru conflictul nuclear. Dar amenințarea existențială la adresa umanității este clima”, a spus Biden.

Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus, a reacţionat imediat. Acesta a catalogat cuvintele lui Biden drept „rușinoase” și „penibile”, subliniind însă că acestea nu îl vor afecta pe liderul de la Kremlin.

Liderii lumii se angajează în contre verbale absurde, iar jocul lor de putere ignoră tragic realitatea, arătând un cinism alarmant față de suferința umană. Această atitudine nu doar că adâncește conflictele existente, dar alimentează și mai mult ura și diviziunea între națiuni, lăsând în urmă un peisaj desfigurat de război și distrugere. Trist, dar adevărat.