Care este satul românesc aflat pe locul II între atracțiile Europei

Un portal de pe platforma socială X a desemnat cele mai atractive locuri de vizitat din Europa. Pe locul doi se află un sat transilvănean – Biertan, județul Sibiu. Locul I este ocupat de orașul Freudenberg, situat în Renania de Nord-Westfalia, Germania.

România e mereu surprinzătoare. Un colṭ de Rai din Transilvania, Biertan, a devenit faimos în întreaga lume. Portalul Culture Critic, de pe rețeaua de socializare X, a desemnat cele mai fascinate locuri de vizitat din Europa. Și, după orașul Freudenberg, situat în Renania de Nord-Westfalia, Germania, al doilea clasat este satul Biertan, din județul Sibiu.

Situat în inima Transilvaniei, Biertan este o bijuterie arhitecturală și istorică ce se îmbină fericit cu un peisaj de basm, care atrage mii de vizitatori din întreaga lume. Localitatea a devenit celebră în special pentru biserica săsească fortificată, un exemplu de arhitectură gotică specifică bisericilor săsești fortificate din secolele XV-XVI. Edificiul gotic impresionant este inclus în patrimoniul mondial UNESCO și a constituit centrul vieții religioase și culturale a satului. Prin secolul XVI, Biertanul a devenit chiar scaun episcopal, vreme de trei secole (1572-1867), mormintele episcopilor găsindu-se în Turnul Mausoleului.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole