Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Publicat: 21 feb. 2024, 23:22, de Vasile Bahrim, în ACTUALITATE , ? cititori
Big Brother te veghează? Aplicaţia Signal îţi ascunde numărul!

Signal, aplicația de mesagerie criptată cunoscută pentru angajamentul său față de confidențialitate și securitate, a anunțat lansarea unei funcții revoluționare, menită să îmbunătățească și mai mult protecția datelor personale ale utilizatorilor săi.

Această funcţie le permite utilizatorilor să se conecteze și să comunice fără a fi nevoiți să-și dezvăluie numărul de telefon, o schimbare majoră față de abordarea tradițională a aplicațiilor de mesagerie.

Pentru a crea un nume de utilizator, deschideți Signal și accesați Setări > Profil > Nume de utilizator. Alegeți un nume unic și uşor de memorat, apoi apăsați Salvare. Acum, când cineva vă caută în Signal, vă poate găsi după numele de utilizator, fără a fi necesar să aibă numărul dvs. de telefon.

Cum funcționează?

Când un utilizator Signal vă caută după nume, aplicația va trimite o solicitare serverului Signal. Serverul va verifica dacă numele de utilizator este disponibil și, dacă da, va returna adresa IP a dispozitivului dvs. Dispozitivul utilizatorului care vă caută se va conecta apoi la dispozitivul dvs. direct, prin intermediul rețelei Signal.

Beneficii:

  • Confidențialitate sporită: Numele de utilizator vă permite să vă protejați numărul de telefon de ochii indiscreți. Acest lucru este important pentru persoanele care doresc să-și păstreze viața privată separată de viața profesională sau pentru persoanele care locuiesc în țări cu regimuri autoritare.
  • Conectivitate mai ușoară: Este mai ușor să vă conectați cu prietenii și familia. Nu mai trebuie să vă faceți griji cu privire la schimbul numerelor de telefon sau la memorarea numelor de profil lungi.

Limitări:

  • Disponibilitate: Numele de utilizator sunt unice. Dacă un alt utilizator are deja numele pe care îl doriți, va trebui să alegeți altul.
  • Căutare: Numele de utilizator nu sunt încă indexate la căutare. Acest lucru înseamnă că va trebui să cunoașteți exact numele de utilizator al cuiva pentru a-l găsi.

Această noutate oferă utilizatorilor o soluție fiabilă pentru a evita supravegherea excesivă și interceptarea conversațiilor, într-o eră unde „Big Brother” nu este doar o noțiune teoretică, ci o realitate pentru mulți dintre noi.