Bilanț de pandemie: Economia României a pierdut o jumătate de milion locuri de muncă

Vestea bună, potrivit statisticilor, este aceea că, în ultimele cinci luni și jumătate, mai exact de la instituirea stării de urgență (15 martie) până la sfârșitul lunii septembrie, au fost create 800.000 de noi locuri de muncă. Vestea proastă este că au dispărut 1.300.000 de joburi în același interval.

Economia României a pierdut 500.000 de locuri de muncă de la debutul pandemiei. Între 16 martie şi 1 septembrie, numărul contractelor încetate a depăşit 1,29 milioane, pe când numărul contractelor noi a fost de circa 800.000, potrivit datelor furnizate pentru Ziarul Financiar de către Inspecția Muncii.

Cea mai mare diferenţă între con­tractele încetate şi cele noi a fost în ad­mi­nistraţie publică şi apărare, asigurări so­ciale din sistemul public, unde s-au în­cheiat peste 171.000 de contracte de mun­că şi au fost înregistrate numai 11.374.

Comerţul este un  sector de activitate unde numărul de contracte noi a fost mai mare decât al celor în­cetate. Astfel, în comerţ au fost cu 32.333 mai multe contracte noi decât încetate între 16 martie şi 1 septembrie. Învăţământul şi agri­cultura au înregistrat, de asemenea, contracte de mun­că pe plus în perioada pandemiei, cu 10.000, respectiv circa 6.600 de noi locuri de muncă înregistrate în intervalul analizat.

2 COMENTARII

 1. Unde se afla PSD-ul cu al lor promisiuni fata de pensionari, fata de muncitori, fata de copii si fata de industria romanească ? Minciuna, propaganda și dezmăț politic venit chiar din partea PSD-lui.
  Economia României a pierdut 500.000 de locuri de muncă de la debutul pandemiei.
  Romania in următoarea perioada va fi pe primul loc in Europa la numărul de decese. Trist dar foarte adevarat, Banala gripa sezoniera va face multe victime prin județele săraca ale romaniei.
  Covid 19 va fi tot mai distrugător, raza morții va prinde tot mai mare contur . Maine dacă nu poimâine va trebui sa răspundă politicieni in fata legii și sa facă pușcărie pentru numărul foarte mare de decese.
  Generația fulg de nea se va trezi la un moment dat și va aduce foarte multe schimbări in legislație…, pe viitor, nu va ierta pe nimeni.
  Chiar nici pe mama nici pe tatăl sau nu il va ierta, care in fapt la abandonat fără de voie la o vârsta frageda

 2. Si ce tipuri de lon se mai practica in econumia Romaniei ? Este geniul de la BNR impreuna cu puliticienii prostdecembristi, reperiu de moralitate si stiinta economiii , un fel de sluga buna la toate , atunci cand vrei sa incendiezi locul pentru a pune cucuruz . Felicitari pentru locurile de munca nou create ! Auf viderzeng !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...