Bilanțul epidemiei Covid-19 din Europa: Rata de infectare rămâne ridicată

Bilanțul epidemiei de coronavirus din Europa arată că deși numărul cazurilor de îmbolnăviri a scăzut semnificativ, rata infectărilor rămâne în continuare ridicată.

„Pentru prima dată în două luni noile cazuri au scăzut în mod semnificativ săptămâna trecută. Totuşi, rata contagierilor în întreaga Europa rămâne ridicată”, a declarat la o conferinţă de presă online directorul regional al biroului pentru Europa al OMS, Hans Kluge, potrivit EFE, citată de Agerpres.

Oficialul OMS a precizat că, deși numărul pacienților spitalizați și al deceselor continuă să scadă, ameninţarea rămâne „prezentă”.

Din totalul cazurilor de Covid-19 înregistrate la nivel european de la declanșarea pandemiei, aproape jumătate au fost detectate în primele patru luni ale acestui an.

Bilanțul campaniei de vaccinare arată că 16% din populația Europei a primit prima doză de ser.

Aproape peste 215 de milioane de doze au fost administrate pe continent. Aproximativ 81% din angajații din domeniul sanitar au fost imunizați împotriva Covid-19.

„Acolo unde rata de vaccinare a categoriilor de risc este înaltă, scade numărul spitalizărilor şi al deceselor. Vaccinurile salvează vieţi, vor schimba direcţia pandemiei şi vor ajuta să-i punem capăt”, a explicat Kluge.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole