Bilanțul epidemiei din Anglia: 1 din 50 de cetățeni infectați cu coronavirus

Noua tulpină de coronavirus din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord face ca numărul cazurilor de contaminări cu coronavirus să crească alarmant de repede.

Conform Euronews, bilanțul epidemiei de coronavirus din Anglia de săptămâna trecută arată că una din 50 de persoane s-a infectat cu coronavirus. Datele au fost prezentate de premierul britanic Boris Johnson.
Biroul Național de Statistică al Regatului Unit estimează că 1,1 milioane de persoane din Anglia au fost infectate cu coronavirus între 27 decembrie și 2 ianuarie.

Marți Regatul Unit a raportat un nou record de 60.916 de noi cazuri de infectări cu coronavirus.

 „Noua tulpină a SARS-CoV-2 a început să se răspândească în zone din afara Londrei și sud-vestului Angliei, unde a infectat inițial cele mai multe persoane”, a spus Consilierul medical șef al Angliei, profesorul Chris Whitty, în timpul unei conferințe de presă.

Premierul Johnson spune că de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent au fost imunizate 1,1 milioane de persoane în Anglia. La nivelul Regatului Unit al Marii Britanii au fost vaccinate în total 1,3 milioane de persoane.


Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole