Bilanțul morților în urma uraganului Ida a ajuns la 50. Papa Francisc a transmis un mesaj de condoleanțe

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ida în nord-estul Statelor Unite a ajuns duminică la 50, în contextul în care mulţi dintre rezidenţi speră în continuare că persoanele date dispărute în timpul inundaţiilor vor fi găsite. Papa Francisc s-a rugat pentru cei afectaţi de dezastru.

Fie ca Domnul să primească sufletele celor morţi şi să le ofere putere celor care suferă în urma acestui dezastru”, a spus suveranul pontif.

Autorităţile din statul New York au confirmat 17 decese, patru au fost raportate în comitatul Westchester, iar restul în metropola New York, unde aproape toate victimele au fost surprinse de ape în apartamente amenajate în subsoluri în mod ilegal, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului Kathy Hochul, informează Reuters.

Alte state din nord-estul american unde au fost raportate decese în urma furtunii Ida sunt Connecticut, unde cel puţin o persoană a murit, Pennsylvania, cu cel puţin patru morţi, şi Maryland, cu cel puţin o victimă.

Guvernatorul din Louisiana a anunţat sâmbătă că numărul persoanelor care au murit în urma trecerii furtunii peste acest stat de pe coastele Golfului Mexic a crescut la 12. Ida a lovit statul Louisiana în data de 29 august cu intensitatea unui uragan de categoria 4, doborând copaci şi distrugând linii de înaltă tensiuni, cu viteze ale vântului de până la 272 km/h. Sute de mii de persoane din Louisiana au rămas fără electricitate.

Grand Classica, o navă de croazieră având la bord 1.500 de lucrători trimişi în zonă pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, a ridicat sâmbătă ancora din portul Palm Beach şi urmează să sosească marţi la New Orleans, în baza unui acord semnat cu Entergy Corp, anunță Bahamas Paradise Cruise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...