Bilanțul pandemiei de coronavirus: Peste 3 milioane de decese raportate la nivel global

De la sfârșitul anului 2019, respectiv din momentul în care a fost depistat primul caz de îmbolnăvire cu coronavirus și până în prezent au fost înregistrate peste 3 milioane de decese asociate bolii.

Conform Reuters,  numărul de decese asociate Covid-19 se află în plină creștere la nivel mondial. Cele mai multe victime sunt raportate în Brazilia și India.

Oamenii de știință sunt de părere că numărul mare de decese asociate bolii a fost determinat de apariția noilor mutații de Covid-19.

De asemenea, un alt factor care a generat această creștere ține de faptul că oamenii au obosit să mai respecte cu strictețe măsurile de restrictive.

În doar un an de pandemie au fost înregistrate peste 2 milioane de victime în rândul pacienților Covid-19. Restul de un milion de decese a fost însă înregistrat în doar trei luni.

Situație critică în Brazilia

Unul din fiecare patru decese înregistrate la nivel mondial în fiecare zi sunt raportate în Brazilia.

Organizația Mondială a Sănătății a atras atenția că aceasta țară se confruntă cu o situație critică.

„Într-adevăr, Brazilia se confruntă cu o situație foarte gravă în acest moment”, a declarat epidemiologul OMS Maria Van Kerkhove.

Un procent de 90% din secțiile de terapie intensivă din majoritatea spitalelor din Brazilia sunt ocupate.

Situația pandemiei în lume

India a raportat luni un nou record al cazurilor de Covid-19, devenind a doua națiune după SUA cu un bilanț zilnic de peste 100.000 de noi infecții confirmate în 24 de ore.

Continentul european, cu cele 51 de state, este regiunea cu cel mai mare număr de decese, aproximativ 1,1 milioane.

Cinci state europene, printre care Regatul Unit, Rusia, Franța, Italia și Germania, reprezintă 60% din acest bilanț al victimelor.

SUA este în continuare țara cu cel mai mare număr de decese înregistrate de la debutul pandemiei, respectiv 555.000 (19% din totalul la nivel mondial).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole