Bilanțul primei etape a campaniei de imunizare. Câți români s-au vaccinat anti-Covid până în prezent

Bilanțul campaniei de imunizare în masă a populației din România arată că un procent de 67,5 dintre persoanele încadrate în prima etapă (persoane care lucrează în sistemul medical) s-au vaccinat împotriva coronavirusului.

În continuare sunt 42.765 de persoane care lucrează în sistemul medical care așteaptă să fie vaccinate anti-coronavirus. Acestea urmează să primească prima doză de vaccin până la finalul acestei luni. Asta înseamnă că în total în prima etapă a campaniei a fost vaccinat 84,6% din personalul medical din România.

„În prima etapă de vaccinare, care a început la data de 27 decembrie 2020, până la data de 14 ianuarie a.c, s-au vaccinat 67,5%, respectiv 168.705 persoane, din totalul estimat de 250.000 persoane eligibile pentru vaccinare. Menţionăm că persoanele eligibile sunt cele care nu au trecut recent prin infecţia cu SARS-CoV-2, nu au contraindicaţii de natură medicală şi nu se află în izolare. Vaccinarea persoanelor din prima etapă continuă, iar până la 31 ianuarie a.c., sunt deja programate la vaccinare 42.765 persoane, ceea ce înseamnă că până la finalul acestei luni, 211.470 persoane ar putea fi vaccinate, adică 84,6% din totalul estimat”, a transmis Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Etapa a doua a campaniei de vaccinare a început vineri.

„Cu dozele programate să vină în ţară până la finalul lunii martie, autorităţile estimează că vor putea fi vaccinate peste 1,6 milioane de persoane, dintre care aproape un milion vor primi şi doza de rapel”, se arată într-un comunicat de presă.

Pentru această etapă sunt disponibile 413 puncte de vaccinare. La acestea se adaugă și echipele mobile.

„Totodată, persoanele internate în cele 1.884 centre medico-sociale şi rezidenţiale de la nivel naţional vor fi imunizate prin intermediul echipelor mobile de vaccinare. Precizăm că, din dozele planificate a fi livrate în perioada ianuarie-martie a.c., vor putea fi vaccinate 1.650.904 persoane, din care 994.704 vor primi şi doza de rapel”, au mai transmis autorităţile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...