Bilanțul victimelor incendiului de Institutul Matei Balș a ajuns la nouă

Ministerul Sănătății a confirmat, marți dimineață, al nouă-lea deces în rândul pacienților care au fost internați la Institutul Matei Balș din București când a avut loc incendiul.

„Ministerul Sănătății a fost informat, în această dimineață, despre un deces în rândul pacienților care s-au aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București în timpul incendiului din 29 ianuarie a.c. Este vorba despre o pacientă în vârstă de 70 de ani, transferată după incendiu la Spitalul de Urgență „prof. dr Dimitrie Gerota”, care era internată în secția de Terapie Intensivă. Pacienta se afla în stare gravă, fiind intubată, prezenta comorbidități și era diagnosticată cu infecție cu SARS Cov-2. În această situație, ancheta medico-legala va stabili cauzele decesului”, transmite MS.

1 COMENTARIU

  1. 5G – Privim atent către: „Spitalele inteligente vor fi conștiente de sine, inteligente, interactive și predictive”. „Totul va fi conectat și interconectat din momentul în care ajungeți la parcare. Temperatura corpului va fi scanată, dispozitivele vor vorbi între ele, notificările vor fi trimise pacienților și medicilor.” „Când un lucrător din domeniul sănătății intră în camera unui pacient, insigna / ecusonul de identificare a acestuia ar putea fi citită de un scaner, care le aruncă instantaneu numele și specialitatea pe monitor / televizor. Spitalele 5G ar putea trimite notificări asistenților medicali și medicilor pentru îngrijirea pacienților, ca atunci când cineva a stat întins pe patul lor de prea mult timp și trebuie rotit, astfel încât să nu dezvolte un escar.” „Spitalele inteligente vor ști unde se află tot personalul medical într-o unitate în orice moment, fără a fi nevoie să apeleze pentru ele. „În acest moment, avem sisteme de paginare – aceasta a fost o tehnologie excelentă pentru anii ’70, dar cred că suntem puțin dincolo de asta”. Anumite zone ale spitalului ar putea fi, de asemenea, limitate la personalul medical specializat. „Ați putea folosi camere video ca senzor care este activat de 5G pentru a realiza imediat videoclipuri și fotografii ale cuiva care se îndreaptă spre acea ușă”. „Ușile se deblochează numai dacă sunt un utilizator înregistrat.”
    Nu este un film scientific ! Este un adevăr care se va implementa in spitalele moderne ale Europei, USA, China, Japonia, Australia „Operația de asistență la distanță cu 5G a fost demonstrată la Mobile World Congress de anul trecut de la Barcelona.” „Chirurgii de la Emory Healthcare experimentează cu instrumente robotizate.”

    România încotro ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...