Bilete de avion la 6 euro! Unde poți zbura ieftin în Europa

Publicat: 06 nov. 2022, 07:30, de Mădălina Sfrijan, în LIFESTYLE , ? cititori
Bilete de avion la 6 euro! Unde poți zbura ieftin în Europa

Mai sunt câteva săptămâni bune până la Crăciun, dar mulți dintre români se gândesc deja la vacanță. Au și de ce! În această perioadă unele companii aeriene oferă bilete de avion la prețul 6 euro.

Ce destinații pot alege doritorii de vacanțe ieftine

Biletele de avion la prețul de 6 sau 7 euro sunt disponibile de ceva timp pe site-urile de rezervări ale companiilor. Cu puțin noroc, nu trebuie decât să le „pândești” pentru a te asigura că prinzi un loc la super preț pentru următoarea ta destinație.

Numeroși iubitori ai vacanțelor de tip citybreak în Europa urmăresc cu religiozitate site-urile de rezervări. Astfel, nu stau deloc pe gânduri și fac rezervarea atunci când găsesc ofertele zborurilor pe ultima sută de metri. În această perioadă biletele de avion la doar 6 euro au fost căutate pentru Roma, Paris, Madrid, Barcelona. Alte destinații ofertante în acest sens ar fi Londra sau Dublin.

Iubitorii călătoriilor cumpăra vacanțe scurte mai ales în perioadele de toamnă sau de primăvară. După sezonul estival și înainte de Crăciun este una dintre cele mai solicitate pentru citybreak-uri. Companiile aeriene s-au adaptat, astfel că, acestea au conceput oferte la prețuri modice. Deși pare greu de crezut, oricine are șansa să scoată din buzunar doar 6 euro pentru o călătorie.

Tarifele atât de ieftine vizează în general ultimele locuri rămase neocupate ale diferitelor zboruri. Ryanair de pildă este una dintre companiile care apelează la astfel de practici. În acest mod, compania nu are nici un minus pentru zbor, ocupând până la refuz locurile din avion. De cealaltă parte, pasagerul se bucură de o călătorie la preț de chilipir.

Cererea mondială de călătorii cu avionul a crescut cu peste 76%, în iunie

Cât sunt dispuși românii să plătească pentru un întreg citybreak

Deși traversăm o perioadă instabilă din punct de vedere financiar mulți români vor să bifeze totuși o vacanță scurtă de relaxare. Sunt la mare căutare pachete de maxim 500 de euro pentru două persoane care să includă două nopți de cazare și mic dejun.

În mediul online, pe numeroase grupuri, iubitorii citybreak-urilor își împărtășesc ponturi în acest sens. Cei mai mulți dintre ei așteaptă în această perioadă să prindă un loc spre destinațiile căutate din Europa din preajma sărbătorilor. Târgurile de Crăciun din Viena sau Munchen sunt două dintre principalele atracții.