Bilete de tren la CFR, dar și la companiile private, pe aceeași platformă online. Vezi rutele disponibile

Publicat: 23 feb. 2024, 20:44, de Filon Stan, în SOCIAL , ? cititori
Bilete de tren la CFR, dar și la companiile private, pe aceeași platformă online. Vezi rutele disponibile
Bilete de tren la CFR, dar si la companiile private, pe aceeasi platforma online

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) a anunțat că de vineri, 23 februarie, a lansat sistemul de vânzare integrat de bilete de tren pentru CFR, dar și pentru companiile private!

Călătorii pot cumpăra de vineri bilete de tren la CFR, dar și la companiile private de transport feroviar de pe aceeași platformă! Așadar, românii pot cumpăra bilete de tren de la CFR, dar și de la companii precum Interregional Călători, respectiv Softrans, de pe aceeași platformă online.

În acest fel, călătorii care intră pe bilete.infofer.ro pot cumpăra online bilete de tren, indiferent de numele operatorului feroviar, fie că este compania de stat CFR sau un operator privat.

Mai exact, călătorii pot găsi pe platforma respectivă legitimații de călătorie pentru rutele care au în deservire trenurile a cinci operatori de transport feroviar, și anume CFR Călători, Transferoviar Călători, Astra Trans Carpatic, Interregional Călători și Softrans SRL.

Excepția Regio Călători

Singurul operator care nu se găsește încă în acest moment pe această platformă este Regio Călători, însă acesta s-ar putea alătura foarte curând.

„Se fac demersuri ca și ultimul operator privat de transport feroviar Regio Călători să finalizeze – în perioada următoare – programarea interfeței aparținând acestui operator cu sistemul Informaticii Feroviare”, au spus cei de la ARF.

Printre avantajele sistemului Ghișeu Unic – Vânzare Online, amintim: vânzarea biletelor online pentru trenurile tuturor OTF-C, integrarea și interconectarea sistemelor informatice ale OTF-C existente, funcționarea în paralel cu actualele sisteme de vânzare online ale OTF-C.