Biletele de tren s-ar putea scumpi! CFR Călători și operatorii privați au discutat cu Ministerul Transporturilor

Publicat: 12 iun. 2021, 11:10, de Laura Macovei, în Transporturi , ? cititori
Biletele de tren s-ar putea scumpi! CFR Călători și operatorii privați au discutat cu Ministerul Transporturilor

Operatorii de transport feroviar de călători au pus în discuție scumpirea biletelor de tren. Acest lucru s-a produs din cauza creșterii inflației cu 16% în trei ani.

De asemenea, prețul biletelor a rămas neschimbat din 2013, a spus directorul general al CFR Călători, Ovidiu Vizante.

El a adăugat faptul că şedinţa în care s-a discutat subiectul a fost transmisă Ministerului Transporturilor, singurul care ar putea lua o decizia în această privință.

Nu e atributul CFR Călători să stabilească politica de tarife, dar trebuie să ţinem cont că aceste tarife datează din 2013. Dacă ne uităm un pic doar la rata inflaţiei din 2013, probabil că se va umbla la aceste tarife, dar, repet, nu este atributul CFR Călători.

Dacă ministerul va decide că tarifele se vor majora, vom accepta majorarea. Ce pot să vă spun este că toţi operatorii feroviari de călători, indiferent de capital de stat sau privat, au solicitat acest lucru. S-au purtat discuţii, a existat o şedinţă a tuturor operatorilor de călători, minuta şedinţei a fost transmisă ministerului, dar, repet, nu este atributul nostru. Am arătat oportunitatea. Noi am arătat doar că rata inflaţiei în ultimii trei ani a fost de peste 16%, urmând ca ministerul să decidă”, a declarat Vizante, potrivit Hotnews.

Directorul a participat, vineri, la lansarea Trenurilor Soarelui, program estival prin care turiştii vor avea la dispoziţie 40 de trenuri ce vor asigura zilnic legături directe din toată ţara cu staţiunile de la Marea Neagră şi cu Delta Dunării.