Bill Gates, previziuni despre pandemie: Următoarele luni ar putea fi cele mai grele

Bill Gates susține că nu exclude varianta ca următoarele patru, poate chiar șase luni, să fie cele mai grele de la debutul pandemiei de coronavirus. Omul de afaceri spune că situația aceasta gravă ar putea fi evitată dacă oamenii ar respecta regulile de protecție.

„Din păcate, următoarele patru până la șase luni ar putea fi cea mai gravă perioadă din pandemie. Previziunea IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation – Institutul Medical de Evaluare a Sănătății – n.r.) arată tot mai multe decese la nivel global. Dacă am urma regulile, în ceea ce privește purtarea măștilor și distanțarea fizică și socială, am putea evita un procent mare din aceste decese ”, a declarat pentru CNN, Bill Gates.

El consideră că lumea nu va reveni la normal până în anul 2022.

 „Abia în prima jumătate a anului 2022 cred că vom putea spune că ne-am întors la normal”, a declarat Gates.

El se declară impresionat de modul în care a avansat medicina.

„În ceea ce privește diagnosticarea, terapia și vaccinurile, știm până unde a evoluat știința și medicina. Mai mult, expertiza în boli infecțioase, care în mod normal se referă doar la țările în curs de dezvoltare, s-a aplicat la întreaga lume pentru această criză „, a adăugat el.

Omul de afaceri a mai spus că „vrem ca economia mondială să meargă. Vrem să reducem la minimum decesele. Și, știți deja, tehnologia de bază privind vaccinurile vine de la o companie germană. Prin urmare, lipsa cooperării internaționale a fost o greșeală în toată această pandemie”, a mai spus spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...