Biroul Politic Național al PNL a aprobat derogarea de vechime pentru candidatura lui Florin Cîțu

Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal a votat miercuri, în unanimitate, o derogare de la vechimea minimă, de cinci ani, pentru a putea candida la șefia partidului.

Un alt vot dat a fost pentru derogare, doar ca să fim siguri pentru candidatura mea la preşedinţia PNL”, a anunţat Cîţu la sfârșitul ședinței.

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat miercuri, înaintea şedinţei BPN, că, pentru a candida la preşedinţia partidului, Florin Cîţu are nevoie de o vechime de cinci ani în partid, pe care nu o are, fiind astfel necesară o derogare. El s-a declarat dispus să susţină acordarea acestei derogări.

Ba am vechime, este o interpretare a statutului, eu mi-am depus adeziunea în termen, sunt cinci ani de atunci. A fost aprobată. Cred că la 10 septembrie a fost depusă (n.r. adeziunea). Îmi voi depune candidatura, vom câştiga preşedinţia PNL. Nu e niciun impediment”, a afirmat Cîţu.

Florin Cîţu s-a înscris în partid în septembrie 2016, iar conform statutului, candidatura la funcţia de Preşedinte al partidului se depune ca urmare a prezentării unui proiect de moţiune, iar orice membru al partidului poate candida la această funcţie dacă are o vechime în partid de cel puţin cinci ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...