Birourile pentru o persoană, care pot fi amplasate oriunde e spațiu, se lansează în România

Start-up-ul irlandez Nooka Space lansează pe piața din România conceptul un nou concept de birouri de proximitate, inteligente și mobile, pentru a le oferi tuturor celor care lucrează de acasă sau în sistem hibrid o nouă alternativă de lucru, în condiții de maximă siguranță. Conceptul Nooka Space a apărut pe fondul pandemiei COVID-19 și a schimbărilor care au loc pe piața muncii la nivel global.

Inteligente și compacte, birourile Nooka Space sunt concepute să funcționeze ca o rețea de micro birouri, amplasate în proximitatea utilizatorilor, putând fi transportate cu ușurință în spațiile dorite, datorită dimensiunilor, mobilității și a funcționalităților acestora.

„Tranziția masivă către munca la distanță în timpul pandemiei a fost o necesitate pentru majoritatea companiilor la nivel global, însă multe dintre acestea doresc să continue cu o formă de muncă la distanță chiar și post-pandemie. Noi am observat că munca de acasă pe termen lung poate aduce și o serie de dezavantaje, care deja sunt resimțite de angajați: lipsa unui spațiu adecvat de lucru, întreruperi frecvente, scăderea productivității și, în final, imposibilitatea de a delimita spațiul personal de cel profesional. În baza unui abonment, companiile au posibilitatea să le ofere angajaților o alternativă de lucru mult mai eficientă șii sigură, prin amplasarea unor astfel de birouri mobile în proximitatea locuințelor lor,” a declarat Sergiu Băbășan, Country Manager Nooka Space România.

Modelul de business Nooka Space oferă opțiunile închirierii, achiziției și a veniturilor partajate, contribuind astfel la conceptul spațiilor flexibile, care le permit utilizatorilor să își gestioneze și personalizeze propriile condiții de lucru în mod simplu și convenabil. 

Un business complementar spațiilor de birouri tradiționale

„Design-ul birourilor Nooka a fost conceput pornind de la ideea de intimitate și siguranță în contextul pandemic, aspecte care descriu cel mai bine astăzi nevoile pe care o persoană le are pentru a-și desfășura eficient activitatea profesională. Am încercat să integrăm într-un mod inovator funcționalitățile și resursele logistice necesare unui birou cu tehnologii de ultimă generație, pentru a asigura un mediu de lucru cât mai intim, confortabil și accesibil”, spune Bogdan Burciu, Concept Designer, Nooka Space.

Nooka Space se poziționează ca un business complementar pe piața de office și se adresează mai multor segmente de clienți: persoane care lucrează remote și au nevoie de un spațiu de lucru individual și personalizat, antreprenori, companii private, dezvoltatori imobiliari, precum și autorități locale care pot amenaja pentru locuitorii orașelor birouri de proximitate, în vederea reducerii traficului și poluării.

Birourile Nooka Space sunt spații de tip „plug and play”, dotate cu peste 15 senzori, ce permit utilizatorilor o administrare eficientă, direct din aplicația mobilă.  Accesul, încălzirea, monitorizarea calității aerului, iluminarea, plățile și rezervările pot fi controlate de la distanță, în timp ce purificatorul de aer și luminile UV-C sunt special prevăzute pentru a dezinfecta spațiul.

Pe lângă sistemele de gestionare a spațiului, birourile sunt dotate cu mobilier și accesorii de ultimă generație, incluzând mese de lucru electrice reglabile, scaune ergonomice și kit-uri de videoconferință. 

Chirii de la 299 euro/lună

Birourile mobile Nooka se pot fi închiria la prețuri cuprinse între 299 și 599 euro/lună, în funcție de modelul și configurațiile alese, după ce în prealabil se achită un avans inițial de 1.000 euro. 

Nooka Space deține în prezent două modele de birouri, diferențiate în funcție de dimensiuni, respectiv Nooka One, recomandată celor care își doresc un spațiu individual, pentru o singură persoană, și Nooka Two, adaptată pentru două stații de lucru. Dacă își doresc să obțină un venit suplimentar, cei care dețin un birou Nooka îl pot subînchiria atunci când nu îl folosesc, în regim săptămânal, zilnic sau orar. 

Transportul și instalarea sunt gratuite pe tot teritoriul Uniunii Europene, iar amenajarea oricărui model Nooka se poate efectua în maximum două ore. Toate facilitățile de producție și tehnologie ale companiei se află în România, la Cluj Napoca.

Nooka Space a început în Irlanda, în anul 2020, continuă în 2021 în Uniunea Europeană și plănuiește să ajungă în 2022 până în Statele Unite.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole