Biserica Ortodoxă Română devine școală de tehnologie și protecție cibernetică pentru mireni

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, a încheiat un protocol cu Ziarul Lumina, cotidianul Patriarhiei Române, cu scopul de a educa publicul larg în privința protecției cibernetice și utilizării tehnologiei și mijloacelor online.

Biserica Ortodoxă, al cărei ziar se distribuie în toate bisericile, devine astfel un mijloc de educare digitală a populației, un lucru foarte bun în condițiile în care la capitolul competențe digitale România este pe ultimul loc în UE.

Desigur, titlul poate părea exagerat, dat fiind că BOR nu devine „școală”, ci doar vor publica articole informative din domeniul tehnologiei. Dar nu ar fi o idee rea să pună umărul la organizarea unor cursuri de profil pentru copiii din rural pe care oricum îi ajută și în educație. Și sigur s-ar găsi multe companii din sectorul privat care să susțină material și uman o astfel de inițiativă.

Până atunci, prin intermediul acestui parteneriat cu titlu gratuit, cele două organizații vor conlucra în vederea popularizării unor materiale educaționale, în domeniul protecției cibernetice a cetățenilor. Obiectul acestei colaborări constă în publicarea a 24 de articole în Ziarul Lumina și pe pagina web a publicației, redactate de către reprezentanții ANIS, pe teme din aria subiectelor menționate.

Traversăm o perioadă atipică în care numărul și complexitatea atacurilor cibernetice au crescut aproape peste noapte. Nu doar afacerile și instituțiile au nevoie de educație în domeniul securității cibernetice, dar și oamenii. Cetățenii trebuie să înțeleagă ce măsuri preventive trebuie luate pentru ca spațiul digital să devină un loc în care să fie în siguranță. Ne bucurăm de deschiderea Patriarhiei Române de a fi alături de noi în acest efort de educare a populației în domeniul protecției cibernetice”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS România.

Biserica priveşte educaţia pentru media digitală din perspectivă spirituală şi pastorală. Totodată acordă atenţie dialogului cu profesioniştii din domeniul tehnologiilor de comunicare şi din domeniile conexe, din grijă pentru oameni. Este important pentru noi toţi, şi în special pentru tânăra generaţie, să înţelegem potenţialul noilor media, capacităţile şi vulnerabilităţile acestora, pentru a le utiliza raţional, sănătos şi înţelept. Pentru că tehnologiile sunt făcute pentru oameni, iar nu oamenii pentru tehnologii”, a spus preotul Nicolae Dascălu, Directorul Publicaţiilor LUMINA.

În vederea implementării, ANIS și Ziarul Lumina vor constitui un grup de lucru dedicat, format din reprezentanți ai celor două părți, care se vor asigura de calitatea materialelor și buna desfășurare a proiectului. Printre temele abordate în articole se regăsesc: „Parole sigure și protejarea lucrurilor fizice care au parole”, „Navigare în siguranță pe internet”, „Siguranța copiilor pe rețelele sociale”, „Securitatea plăților online” etc..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...