Bistrița se pregătește de noi restricții

Orașul Bistrița se pregătește de noi restricții anti-pandemie. Incidența cazurilor de Covid-19 se apropie de 3 la mia de locuitori.

Potrivit prefectului județului Bistrița-Năsăud, situația este una critică, asta pentru că în spitale paturile pentru bolnavii cu Covid s-au ocupat, atât la ATI, cât și la secția de infecțioase.

„Suntem astăzi, într-o situație critică, cu o incidență la nivel de municipiu de 2,90, cu un număr de 14 decese în ultimele 4 zile cauzate de Covid și 629 de cazuri confirmate pozitiv”, a anunțat miercuri Prefectura județului Bistrița-Năsăud.

Conform instituției, este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistrița și orașul Năsăud s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectați, atât pe secția de terapie intensivă (9), cât și pe cea de boli infecțioase (139).

Prefectura Bistrița-Năsăud susține că, potrivit Hotărârii nr. 866 privind prelungirea stării de alertă, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori se interzic organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, spectacolele de tipul drive-in, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, activitățile recreative și sportive în aer liber, evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., atât în exterior, cât și în exterior, desfășurarea activității în baruri, cluburi și discoteci, activitatea cu publicul a a piscinelor interioare, a restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase, a firmelor din din domeniul jocurilor de noroc.

„Din păcate, există riscul interzicerii organizării evenimentelor menționate mai sus, în municipiul Bistrița și în alte localități, în weekendul care urmează”, a transmis Prefectura Bistrița-Năsăud, potrivit Mediafax.

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost raportate 4.004 cazuri noi de infectare cu Covid-19. Au fost înregistrate 83 de decese, dintre care două sunt anterioare zilei de marți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...