Blestemul primarilor penali ai mun. Baia Mare: Noul primar interimar este cercetat penal

Publicat: 05 dec. 2023, 06:30, de Vlad Stefan Orjan, în News , ? cititori
Blestemul primarilor penali ai mun. Baia Mare: Noul primar interimar este cercetat penal

Consiliul Local Baia Mare a fost din nou subiectul controverselor legate de alegerile primarilor, de data aceasta cu privire la numirea noului primar interimar. Astăzi, într-o ședință tensionată, viceprimarul Doru Dăncuş, un apropiat al fostului primar condamnat Cătălin Cherecheş, a fost ales să preia funcția de primar interimar al municipiului.

Doru Dăncuş, fost membru al PNŢCD și implicat în Alianța pentru Maramureș alături de PSD, a fost numit în ciuda unor semne evidente de controversă. Acesta s-a declarat public „locotenentul” lui Cătălin Cherecheş, fostul primar al municipiului Baia Mare, care se află în prezent în închisoare și arestat în Germania după ce a fugit din țară.

În ciuda legăturilor sale strânse cu Cherecheş, Dăncuş nu este imun la problemele legale, fiind deja sub investigație penală. Această situație aduce aminte de blestemul primarilor penali care au condus Baia Mare în ultima perioadă.

La ședința de alegere a noului primar interimar au fost prezenți 15 din cei 23 de consilieri locali. Cu toate acestea, procesul de alegere a fost departe de a fi unitar, cu 10 consilieri locali votând împotriva lui Doru Dăncuş și doar cinci pentru.

Printre opțiunile inițiale pentru funcția de primar interimar s-a numărat și viceprimarul Istvan Pap (UDMR), care nu a reușit să obțină sprijinul majorității consilierilor locali. Astfel, Baia Mare se confruntă cu o nouă perioadă de incertitudine politică, iar comunitatea este din nou divizată în privința liderilor săi.