Blocadă parțială asupra Kaliningrad: Rusia va lua „măsurile necesare” după „acțiunile ostile” ale SUA

În timp ce SUA şi-au evidenţiat mereu interesul în menţinerea de relaţii diplomatice, „nimeni nu poate să nu observe că astfel de declaraţii sunt contracarate de acţiuni ostile din partea americană”, a declarat vineri purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova.

Zaharova susţine că restricţionarea tranzitului spre exclava Kaliningrad instituită de Lituania a fost impusă la „sugestia evidentă şi la cererea” SUA.

Ca şi UE, SUA au impus sancţiuni importante împotriva Rusiei. Potrivit Mariei Zaharova, există toate motivele să se creadă că SUA încearcă să discute cu Rusia „de pe o poziţie de forţă”.

„Vom trage concluziile adecvate şi vom lua măsurile necesare”, a spus ea, fără a furniza alte detalii.

Kaliningrad aparţine Rusiei, dar se află între statele UE Polonia şi Lituania.

UE s-a alăturat sancţiunilor occidentale ce vizează Rusia din cauza invadării Ucrainei, care afectează acum tranzitul spre Kaliningrad.

„Lituania implementează măsurile restrictive ale Uniunii Europene impuse unanim împotriva Rusiei de către Consiliu în ultimele luni”, a postat pe Twitter în cursul săptămânii purtătorul de cuvânt şef al Comisiei Europene, Eric Mamer.

Zaharova a menţionat din nou faptul că un avion care transporta diplomaţi ruşi expulzaţi nu a primit permisiunea de a decola de la Washington, însă Departamentul de Stat al SUA a respins deja această versiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole