Blocul operator și Clinica ATI de la Spitalul Județean Timișoara au fost digitalizate

La Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu” din Timișoara a fost implementată digitalizarea activității medicale în cadrul Blocului Operator și Clinicii de Anestezie-Terapie Intensivă, contribuind la creșterea eficienței fluxului de lucru.

În acest sens, GE Healthcare și Spitalul Județean de Urgență din Timișoara au semnat un acord de parteneriat pentru stabilirea unui Centru de excelență care include proiectul de digitalizare implementat de GEH în Unitatea de Terapie Intensivă și Blocul Operator al unității spitalicești.

În prezent  este în desfășurare instruirea a peste 300 de persoane din secția de Terapie Intensivă, medici rezidenți și asistenți medicali, în vederea utilizării programelor.

Digitalizarea este o etapă superioară în evoluția unui spital. Sistemul digitalizat înseamnă, în primul rând, mai multă siguranță în îngrijirea pacienților, pentru că toate manevrele, prescripțiile, valorile date de aparate sunt înregistrate cu acuratețe continuu.

Prescriptiile medicale sunt marcate ca sarcini în sistem și ele trebuie rezolvate, dacă nu, sistemul avertizează. Prin acest sistem digital avem acces direct la literatură de specialitate, la informații legate de  tratamentele pe care le prescriem astfel încât să evităm unele erori care pot apărea. 

La fiecare pat și în fiecare sală de operație este instalat un computer medical, care colectează și analizează datele de la aparatele din jurul pacientului”, explică prof. dr. Dorel Săndesc, șeful Clinicii A.T.I. din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență ”Pius Brînzeu”, vicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...