BMW Seria 4, dezvăluit publicului din România cu o lună înaintea debutului pe piață

BMW România a prezentat noul Seria 4 în cadrul spectacolului „Who Am I? A human-robot performance”, parte a Ars Electronica, cel mai important festival mondial care îmbină arta cu tehnologia. Show-ul îl are ca protagonist pe robotul industrial Kuka.

Spectacolul-instalație „Who Am I? A human-robot performance”, dezvoltat de echipa studioului de artă și tehnologie H3, a debutat în selecţia Ars Electronica, cel mai important festival de artă şi tehnologie la nivel global.

BMW Seria 4 Coupé, unul dintre cele mai sofisticate şi încărcate de emoţie modele ale mărcii, şi-a făcut simţită prezenţa într-o instalaţie specială în cadrul evenimentului, cu mai bine de o lună înainte de debutul oficial pe piaţă, la 24 octombrie.

Debutul „Who Am I” a fost prezentat în cadrul proiectului multidisciplinar, „H3 Garden before detach”, concomitent cu expoziția de instalaţii interactive de lumini şi seria de concerte live Kaustik Nights. Evenimentul a marcat în egală măsură o despărţire: spaţiul „Industria Mătăsii” din perioada comunistă, aflat în inima Bucureştiului şi recâştigat pentru proiecte culturale, urmează a fi demolat pentru a face loc unor noi zone comerciale şi rezidenţiale.

„Who Am I? A human-robot performance” este un spectacol-instalație unic care combină dansul contemporan, teatrul şi instalaţiile de lumini cu un protagonist inedit – Kuka – un robot industrial care cântărește o tonă și jumătate, care în trecut era folosit în procesul de producţie la fabrica BMW din Regensburg (Germania). Proiectul vorbeşte prin construcţii vizuale spectaculoase despre legătura dintre creator şi creaţie, despre căutarea identităţii, despre cum obiectele pot să capete identitate şi viaţă. Mitul lui Pygamlion este unul dintre punctele principale de inspiraţie.

În centrul atenției se află Kuka, într-o transformare incredibilă de la robot industrial la performer plin de emoţie alături de coreografa Andrea Gavriliu, oferind astfel un contrast puternic între mecanic şi organic. Hala industrială H3 de 400 mp, cu reprezentaţii concepute numai pentru 35 de spectatori, a contribuit la intensitate, oferind bazele unei experienţe personale şi captivante.

BMW Seria 4 - Adi Bulboaca

În acest context, noul BMW Seria 4 Coupé a fost prezentat într-o instalaţie de lumini amplasată alături de scena de concerte Kaustik Nights. Instalaţia a lăsat doar să intuiască formele noului model, a fost o invitaţie la descoperire. „BMW Seria 4 Coupé ilustrează foarte bine combinaţia între excelenţă tehnologică şi emoţia de a conduce. Ars Electronica, cu dialogul dintre artă şi tehnologie, şi «Who Am I? A human-robot performance», cu un robot care a devenit performance artist, sunt un cadru excelent care ne permite să arătăm cele două faţete ale brandului nostru. Ne bucurăm mult că am putut fi parte din acest proiect, mai ales că în prim-plan se află un «fost angajat BMW»”, a declarat Josef Reiter, directorul general BMW Group România.

Noul BMW Seria 4 Coupé are un design curajos și intrigant care îi oferă o poziţie clară în gama BMW. În acelaşi timp, modelul de clasă medie a fost mereu dedicat plăcerii de a conduce și este pregătit pentru acest lucru prin proporţiile specifice, distribuţia corectă maselor, rigiditatea şasiului, tehnologia sofisticată a motorizărilor TwinPower Turbo. Puterea este livrată cu eficienţă – toate motorizările, cu excepţia vârfului de gamă pe benzină, dispun de tehnologie mild-hybrid 48V şi respectă normele de emisii Euro 6d.

BMW Seria 4 Coupe

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole