BNR lansează două monede cu tema 175 de ani de la Revoluţia Română din 1848

Banca Naţională a României lansează în circuitul numismatic, începând de luni, o monedă din aur şi o monedă din argint cu tema 175 de ani de la Revoluţia Română din 1848.

Pe fața monedei din argint se află monumentul Eroilor Pompieri din Bucureşti, stema României, inscripţia „ROMANIA” în arc de cerc, valoarea nominală „10 LEI” şi anul de emisiune „2023”.

Reversul comun al monedelor din aur şi argint prezintă portretele şi numele revoluţionarilor paşoptişti Avram Iancu, Nicolae Bălcescu şi Mihail Kogălniceanu şi inscripţiile „REVOLUTIA ROMANA” şi „1848”.

Monedele din aur şi argint sunt ambalate în capsule de metacrilat transparent. Ele vor fi însoţite de broşuri de prezentare şi certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central, informează BNR.

Moneda din aur are un tiraj maxim de 1.000 piese, iar cea din argint de 5.000 piese. Preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 3.100,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate, iar pentru moneda din argint este de 490,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broşura de prezentare şi certificatul de autenticitate.

Monedele din aur şi argint cu tema 175 de ani de la Revoluţia Română din 1848 au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...