Lucian Bode, despre lucrările la tronsonul de autostradă Târgu Mureş-Târgu Neamţ: Ritmul înregistrat este destul de slab

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, consideră că ritmul de lucru înregistrat la tronsonul Târgu Mureș- Târgu Neamț al autostrăzii A8 este „destul de slab” și a avertizat antreprenorul că pot fi aplicate penalități pentru toate întârzierile nejustificate.

Bode s-a aflat miercuri la o întâlnire de lucru cu o parte dintre factorii implicați în proiectul Autostrăzii A8.

„Vreau să subliniez că, în acest moment, atât stadiul investigaţiilor în teren, ca de altfel al întregului obiectiv amintit, nu este unul care să fie mulţumitor. Echipa managerială a CNAIR i-a transmis prestatorului că, în condiţiile în care lucrurile nu se schimbă, pot aplica penalităţi pentru toate întârzierile nejustificate. Chiar dacă direcţia este una bună, însă ritmul înregistrat este destul de slab, am încredere că în cea de a doua parte a anului 2021 execuţia acestui tronson de autostradă va fi scos la licitaţie”, le-a transmis ministrul celor prezenţi la întâlnire.

În ceea ce priveşte solicitările autorităţilor locale, Lucian Bode a dat asigurări că, acolo unde este posibil, autorităţile împreună cu antreprenorul vor găsi soluţii agreate de comun acord.

„Aşa cum am mai afirmat şi în alte rânduri, Guvernul Ludovic Orban abordează cu celeritate toate proiectele referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere, la nivelul întregii ţări. Pentru noi, indiferent de regiunile în care sunt amplasate, şantierele sunt extrem de importante. Astfel, unul dintre obiectivele noastre este să asigurăm dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor ţării”, a spus el, citat de Agerpres.

Şeful de la Transporturi a spus că, pentru a avea o reţea extinsă şi interconectată de infrastructură rutieră rapidă de transport în România, proiectele de infrastructură sunt complementare şi absolut necesare.

„Vă asigur că întreg portofoliul de proiecte de investiţii în infrastructura de transport (rutieră sau feroviară) din regiunea Moldovei, şi nu numai, beneficiază de toată susţinerea Guvernului”, a susţinut Bode.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole