Bogdan Aurescu a înființat două sinecuri diplomatice bine remunerate în Europa

Profitând de haosul politic din ultima vreme, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a propus înființarea a două sinecuri diplomatice în Europa și una în Australia.

Prin două hotărâri de Guvern, premierul Florin Cîțu, la propunerea ministrul Bogdan Aurescu, a decis, ieri, înființarea a două consulate generale ale României la Roma și Paris, adică tocmai acolo unde deja avem ambasadă și reprezentanță consulară.

De asemenea, tot ieri, s-a decis înființarea unui consulat general la Melbourne, Australia, care va avea trei posturi, un consul, un funcționar consulat și o secretară.

Însă, la viitorul consulat de la Roma sunt prevăzute nouă posturi, adică un consul general, doi consuli, doi vice consuli, doi funcționari consulari, o secretară și un șofer.

La cel care se va înființa la Paris vor fi angajate opt persoane: un consul general, doi consuli, un viceconsul, doi funcționari consulari, o secretară și un șofer.

La Melbourne nu aveam consulat și, teoretic, este ok că se înființează. Dar nu se justifică înființarea celui de la Roma și Paris unde deja avem ambasadă și reprezentanță consulară. Practic, cele două consulate sunt sinecuri cu dedicație și imediat după ce vor ajunge oamenii la post vom vedea cine sunt „fericiții câștigători” care vor ajunge la Roma și Paris“, a precizat pentru PUTEREA un oficial din Ministerul Afacerilor Externe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...