Bogdan Neacșu, CEO al CEC Bank, a fost ales președinte al Asociației Române a Băncilor

Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank, a fost ales preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) în urma alegerilor desfăşurate joi dimineaţă. El a concurat cu Dan Sandu, CEO al Intesa Bank. 

Bogdan Neacşu este cel mai tânăr conducător de bancă din România la 42 de ani, și are în spate o carieră bancară de aproape două decenii. 

Acesta a mai lucrat la BNR, BRD, Volksbank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Patria Bank, iar din 2019, a venit la CEC Bank. Din 24 octombrie 2019 este directorul general al băncii de stat, a şaptea din România după active.

El îl înlocuieşte în funcţia de preşedinte al bancherilor pe Sergiu Oprescu, care a avut două mandate. Sergiu Oprescu este şi CEO al Alpha Bank România, fiind în acelaşi timp responsabil de băncile externe pe care le deţine grupul elen Alpha.  

În aprilie, ARB a anunțat că băncile din România au primit 21.825 de solicitări pentru suspendarea obligațiilor de plată a ratelor, dobânzilor şi comisioanelor de la clienții persoane fizice și juridice, în perioada 1 ianuarie-15 martie 2021, potrivit datelor asociției. Aproximativ 96% dintre aceste solicitări au fost depuse de persoanele fizice, restul de aproape 4% fiind înaintate de companii, respectiv 800 de cereri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...