Bolnav psihic ucis cu pietre de mulțime, pe motiv că ar fi ars pagini din Coran

O mulţime furioasă a ucis cu pietre un bărbat bolnav mintal acuzat de blasfemie în sudul Pakistanului, într-un caz care aduce din nou în atenţie grupurile extremiste de justiţiari musulmani din această ţară, relatează dpa, conform Agerpres.

Incidentul a avut loc în districtul Khanewal din provincia Punjab, unde circa 300 de oameni au ucis cu pietre un bărbat bolnav mintal şi i-au spânzurat trupul de un copac sâmbătă seara.

„Arestăm persoanele care au luat parte la linşaj”, a declarat duminică Muhammad Arshad, un purtător de cuvânt al poliţiei locale.

El a spus că persoana ucisă era un locuitor al unui sat din apropiere care fusese dat dispărut de trei luni. Bărbatul a fost acuzat că a ars pagini din Coran, a spus Arshad.

Cel puţin trei poliţişti au fost răniţi în timp ce încercau să controleze mulţimea, a adăugat el.

Înregistrări video distribuite pe reţelele de socializare au arătat sute de bărbaţi adunaţi la locul în care victima a fost torturată şi ucisă.

Blasfemia este un subiect sensibil în Pakistan şi cei acuzaţi pot devin ţinta grupurilor extremiste de justiţiari musulmani. În unele cazuri, cei acuzaţi de blasfemie au fost împuşcaţi, arşi de vii sau loviţi cu bâte până la moarte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...