Bolnavi de cancer, amânați de la tratamente din cauza lipsei medicamentelor

De aproape două luni la Institutul de Oncologie București, peste 100 de pacienți au fost amânați de la chimioterapie din cauza lipsei medicamentelor, avertizează Cezar Irimia, președintele FABC.

”Este o problemă generală, la majoritatea spitalor cu secții de oncologie din țară, mai ales cele de stat. Pacienții sunt în pericol de agravare a bolii. Pacienții mor din cauza amânării tratamentelor”, transmite președintele  Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). De exemplu, potrivit preșdintelui FABC, de două luni lipsește medicamentul tasigna. La presiunea bolnavilor, a trimis mesaje către președintele Agenției Naționale a Medicamentelor, fără niciun răspuns.

Managerul Institutului Oncologic București, dr. Virgiliu Mihail Prunoiu, interimar în această funcție de puțin timp, promite intrarea în normalitate cu ajutorul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Președintele FABC speră ca, în urma întâlnirii cu noul președintele CNAS, Andrei Baciu, să se rezolve această problemă care persistă de aproape trei luni.  

De altfel, Andrei Baciu a declarat, imediat după numirea în funcția de președinte al CNAS, că rezolvarea acestei probleme reprezintă prioritatea zero. În acest sens, președintele Baciu a precizat că a încercat să identifice, împreună cu ministrul Finanțelor, câteva soluții tehnice și financiare.

”Este un proces în desfășurare, de transferare a banilor către Institutul Oncologic București. Este inadmisibil ca probleme de genul acesta să îngreuneze accesul pacienților oncologici la tratamente”, spune Andrei Baciu.

1 COMENTARIU

  1. Această neacordare a ajutorului medical calificat sub pretextul lipsei de medicamente se numeste Eutanasie Asistată. Sunt bani pentru pensii speciale , sunt bani pentru urmașii urmașilor urmașilor victimelor potențiale dar nedovedite ale Holocaustului, dar nu sunt bani pentru bolnavii Asigurați. Iar în acest timp Industria farmaceutică funcționează din plin. Cît de prost sau de orb trebuie să fie cineva ca să nu inteleaga aceste tactici de depopulare, și cît de arogant trebuie să fie altcineva care să creadă că suntem o țară de neghiobi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole