Bolnavii de COVID stau pe tărgi şi scaune între paturile ATI din Craiova. Manager: Niciunul nu e vaccinat. Dacă ar fi fost, aici era gol

La Spitalul Judeţean din Craiova este un scenariu greu de imaginat, dar previzibil. Din lipsă de locuri, medicii au aşezat tărgi şi scaune între paturile de terapie intensivă pentru a putea conecta pacienţii bolnavi de COVID-19 la oxigen. 

În prezent, 37 de oameni sunt internaţi în izolatorul spitalului, toţi având nevoie de oxigen ca să supravieţuiască, iar 15 dintre ei sunt in stare gravă. 

Din cauza numărului foarte mare de pacienţi care vin cu forme severe, infectaţi sau suspecţi cu Sars Co-V2, a trebuit să luăm măsurile de a pune efectiv tărgi sau canapele de consultaţie între paturile din aceste saloane, tocmai pentru a putea conecta şi pe aceşti pacienţi la sursa de oxigen. 

Toţi aceşti pacienţi care vin în ultimele zile au necesar de oxigen. Nu avem altă soluţie pentru că nu mai este loc în secţia de ATI, cu toate că am crescut capacitatea”, a spus Laurențiu Ivanovici, managerul Spitalului de Urgenţă Craiova.

Medicii spun că nu au trăit niciodată astfel de momente şi fac apel la oameni să se vaccineze.

În Unitatea de primiri urgenţe, în acest moment avem 37 de pacienţi, din acestea 15 trebuie internaţi în clinica de terapie intensivă, dar se aşteaptă eliberarea unui loc la ATI la noi sau în alte spitale”, spune Cristina Geormaneanu, director medical la Spitalul de Urgenţă Craiova.

Medicii mai spun că, din totalul pacienţilor de acolo, niciunul nu este vaccinat complet. Mai exact, unul singur are doar prima doză făcută în urmă cu două săptămâni. Restul bolnavilor de acolo sunt nevaccinaţi. Dacă ar fi fost vaccinaţi, aici ar fi fost gol, mai spun medicii.

În Dolj, incidenţa cazurilor de COVID era la începutul săptămânii de 5,89 de cazuri la mia de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...