BOMBĂ: Japonia interzice donarea și transferul de sânge celor vaccinați anti-COVID 19

În cursul zilei de azi, Japonia a luat o decizie unică în lume, devenind prima țară de pe mapamond care introduce interdicții pentru cei vaccinați, adică interzice donarea și transferul de sânge.

Pe site-ul Societății de Cruce Roșie din Japonia s-a anunțat că donarea de sânge de către persoanele vaccinate este o chestiune ce se află în analiză la nivelul tuturor departamentelor de analiză și a laboratoarelor sanguine din subordinea sa, iar până la clarificarea situației se sistează donarea de sânge de către cei vaccinați anti-Covid-19.

„Dorim să exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru înțelegerea și cooperarea dvs. în ceea ce privește donarea de sânge. În ceea ce privește criteriile de acceptare pentru donarea de sânge pentru cei care au fost vaccinați cu noul coronavirus, suntem în proces de a-l evalua și eventual, lua în considerare în țară, așa că vă rugăm să înțelegeți că ne vom abține de la a dona sânge până când vor fi arătate criteriile. Vă mulțumim pentru cooperare. În plus, standardul va fi decis până la începerea vaccinării pentru publicul larg și, odată ce va fi decis, vă vom informa pe site din nou. Așteptăm cu nerăbdare sprijinul dvs. continuu în viitor”, este textul unui mesaj postat pe site-ul oficial al Societății de Cruce Roșie din Japonia.

Trebuie subliniat faptul că Japonia este prima țară din lume care ia o astfel de măsură împotriva celor vaccinați anti-COVID-19.

UPDATE: Conform ultimelor informații apărut pe site-ul Crucii Roșii din Japonia, interdicția pentru donare sau transfer de sânge din partea celor vaccinați are loc pentru o perioadă de 48 de ore de la vaccinare, nu mai este permanentă.

3 COMENTARII

  1. Știrea inițială este veche, din 22 Februarie 2021, și este tradus prost cu aplicația Google Translate. Așa zis-ul Update este și el vechi, din 28 Aprilie 2021.

    Cum anume sunt relevante aceste informații astăzi, la data de 11 mai 2021?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...

Ce baroni locali PSD ar dispărea după reforma Ciolacu

Reforma propusă de liderul PSD, Marcel Ciolacu, a stârnit discuții aprinse în rândul baronilor locali ai PSD. Vezi lista celor 20 de baroni locali...