O adresă a Comisiei Europene din 16 ianuarie 2023 către Reprezentanța permanentă a României pe lângă UE poate arunca în aer relațiile țării noastre cu Ucraina dar mai ales cu Uniunea Europeană, ținând cont de faptul că Ucraina vrea adâncească cu cel puțin 3 metri canalele Chilia și Bâstroe, ceea ce ar însemna distrugerea Deltei Dunării și închiderea brațului Sulina.
”Comisia ar aprecia feedbackul României cu privire la propunerea Ucrainei de a adăuga estuarele Chilia și Bâstroe la rețeaua TEN-T”
Direcția Generală Mobilitate și Transport a Comisiei Europene a transmis reprezentantului permanent adjunct al Reprezentanței permanente a României pe lângă UE, Clara Stanciu, că la Comisia Europeană s-a primit o ”solicitare oficială din partea Ucrainei de a adapta căile navigabile interioare pe Dunăre la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) indicativă” și că ”Ucraina a solicitat Comisiei să adauge la rețea alinierile căilor navigabile interioare ale estuarelor Chilia și Bâstroe ale Dunării”.
Totodată, în solicitare se menționează faptul că ”Comisia evaluează cererile din partea țărilor învecinate ale UE de adaptare la rețeau TEN-T indicative în funcție de metodoligia de planificarea TEN-T, urmând procedura care se aplică și statelor membre ale Uniunii Europene” și ”După evaluarea inițială a cererii de adaptarea rețelei TEN-T indicative, Comisia prezintă Consiliului evaluarea propunerii, în vederea începerii negocierii propunerii cu Ucraina”, iar ”La încheirea negocierilor, UE și Ucraina semnează un acord la nivel înalt ca bază pentru adaptarea rețelei TEN-T indicative”.
În plus, Comisia Europeană subliniază că ”Brațul Chilia al Dunării, care face legătura cu cele două estuare ale căii navigabile interioare pe Dunăre dezvoltate de Ucraina, constituie frontiera dintre România și Ucraina”. Ca atare, ”Comisia ar aprecia feedbackul României cu privire la propunerea Ucrainei de a adăuga estuarele Chilia și Bâstroe la rețeaua TEN-T indicativă”.
Practic, prin această solicitare, Ucraina vrea să adâncească de la 5 la 8 canalele Chilia și Bâstroe ca acestea să devină canale de legătură către Dunăre și Marea Neagră. Numai că prin acestă solicitare se încalcă toate convențiile internaționale la care România și, automat, Uniunea Europeană a aderat. Mai mult, săparea și adâncirea celor 164 km de canal de pe Chilia și Bâstroe ar conduce la distrugerea Deltei Dunării aflată în patromoniul universal UNESCO și totodată la închiderea canalului Sulina prin faptul că circulația navelor s-ar muta pe Chilia și Bâstroe.
Sorin Grindeanu și Barna Tanczos, prinși în offside de Comisia Europeană
Imediat după această solicitare, reprezentantului permanent adjunct al Reprezentanței permanente a României pe lângă UE, Clara Stanciu, a transmis miniștrilor Transporturilor și Mediului, Sorin Grindeanu și Barna Tanczos să prezinte un punct de vedere bine fundamentat privind solicitarea Ucrainei. Dar, imediat după această solicitare a început nebunia. De ce? Pentru că la Ministerul Mediului și al Rezervației Biosferei Delta Dunării nu există nicio fundamentare științifică privind monitorizarea impactul de mediu transfrontalier cu Ucraina, iar la nivelul Ministerului Transporturilor de asemenea există documente în acest sens. În schimb, Comisia Europeană ne-a anunțat că deja ”Ucraina a informat Comisia cu privire la încheierea Acordului dintre Ucraina și România referitor la punerea în aplicare a Convenției privind evaluarea impactului asupra mediului în context transfrontalier”. Ooopsss! Dar, cine a semnat acel acord din partea României cu Ucraina întrucât nici Ministerul Transporturilor și nici cel al Mediului n-au comunicat încheirea unui asemenea acord.
Bogdan Aurescu, curea de transmisie din umbră a României către Ucraina
Din informațiile noastre furnizate de anumiți băieți cu ochii roată, acordul a fost semnat de către ministrul de Externe Bogdan Aurescu, dar, atenție, fără acordul CSAT. Și o dovadă că Aurescu știa de intențiile Ucrainei este comunicatul acestuia din data de 13 iulie 2022 prin care anunța ”Transmiterea consimțământului părții române privind tranzitarea canalelor Chilia și Bâstroe”. În schimb, Comisia Europeană ne anunță că deja ”Ucraina a informat Comisia cu privire la analizele de impact asupra mediului ale lucrărilor deja implementate în ceea ce privește calea navigabilă de adâncime Dunăre-Marea Neagră și în ceea ce privește proiectul hidrocentralei Dunăre-Marea Neagră, precum și cu privire la intenția Ucrainei de a desfășura consultări transfrontaliere”. Adică, deja Ucraina a demarat lucrările de adâncire a canalelor Chilia și Bâstroe și, surprinzător, vrea să construiască și o hodrocentrală. Incredibil, dar adevărat.
Comisia Europeană: ”Propunerile și observațiile României cu privire la analizele de impact asupra mediului ale lucrărilor deja implementate au fost analizate”
Dar, Comisia Europeană ne-a furnizat și o informație bombă. ”Ucraina a informat, de asemenea, Comisia că propunerile și observațiile României cu privire la analizele de impact asupra mediului ale lucrărilor deja implementate au fost analizate, iar rezultatele vor fi incluse în raportul de evaluare a impactului asupra mediului în scopul desfășurării consultărilor transfrontaliere. V-aș fi recunoscător dacă România ar putea confirma că a primit informații similare cu cele primite de Comisie”, se scrie negru pe alb în solicitare. Adică, că deja ”propunerile și observațiile României cu privire la analizele de impact asupra mediului ale lucrărilor deja implementate au fost analizate”. Dar, nu se știe cine a făcut din partea României aceste propuneri și observații?
”Comisia ar aprecia un feedback din partea României în termen de cel mult o lună”, adică până pe 16 februarie 2023
În schimb, forul european dă un ultimatum României, solicitând că ”Comisia ar aprecia un feedback din partea României în termen de cel mult o lună”. Și acest feedback ar trebuie dat până mîine, 16 februarie 2023. Dar, nici Ministerul Mediului, nici cel al Transporturilor n-au întocmit un document oficial în acest sens. Mai grav este că nici Guvernul României nu a adoptat un asemenea document, iar faptul că o problemă așa de serioasă ca cea ridicată de Ucraina nu a fost discutată în CSAT, ar putea arunca în aer relațiile României cu Uniunea Europeană. Dar, rămâne de văzut ce poziție va adopta România față de solicitarea Ucrainei, pentru că un feedback pozitiv ar conducere la aruncarea în aer a tuturor convențiilor internaționale la care țara noastrp a aderat. Acum mingia este la președintele Klaus Iohannis, mai ale după jocul diplomatic pe furiș făcut de Bogdan Aurescu. De fapt, PUTEREA a semnalat în urmă cu ceva timp despre acest demers al Ucrainei.
Comunicatul lui Bogdan Aurescu din 13 iulie 2023
Transmiterea consimțământului părții române privind tranzitarea canalelor Chilia și Bâstroe
Referitor la informațiile apărute în spațiul public cu privire la tranzitarea canalelor Chilia și Bâstroe de către nave sub pavilion terț încărcate cu cereale, Ministerul Afacerilor Externe precizează că a transmis părții ucrainene, pe canale diplomatice, acceptul în acest sens. Decizia autorităților române vine în contextul eforturilor țării noastre de sprijinire a Ucrainei, în vederea reducerii consecințelor agresiunii premeditate, ilegale și nejustificate a Federației Ruse asupra acestui stat.
Acordul părții române pentru folosirea canalului Bâstroe în scopul tranzitării navelor cu încărcătură cerealieră are o natură excepțională, fiind avută în vedere importanța diversificării și fluidizării căilor de transport utilizate pentru exporturile ucrainene de cereale. Odată cu acordul părții române a fost subliniată, de asemenea, menținerea poziției de principiu a României privind proiectul dezvoltării pentru navigație a canalului Bâstroe, precum și necesitatea ca acesta să respecte prevederile dreptului internațional aplicabil, inclusiv reglementările în materie de protecție a mediului.

În același timp, partea română își menține angajamentul de a continua să depună eforturi susținute, în nume național și în cadrul Uniunii Europene, pentru a facilita tranzitul și exportul de cereale din Ucraina, inclusiv prin intermediul porturilor românești de la Dunăre și Marea Neagră.
MAE subliniază, totodată, apelul constant al României în ceea ce privește consolidarea demersurilor de a mobiliza sprijinul international consistent pentru a crea un coridor de tranzit, inclusiv cu componentă maritimă, pentru transportul cereale ucrainene către țări terțe, în contextul intensificării crizei alimentare generate de acțiunile Rusiei.
[…] Citiți continuarea pe puterea.ro. […]
Poate că sunt și la UE habarniști care nu știu ce presupune ca un anumit perimetru să fie inclus în patrimoniul UNESCO. Nu ar fi pentru prima dată când celor de la UE și CE nu le pasă de România dacă unii membri importanți au alte interese.
Pe cine nu lași să moară
Nu te lasă să trăiești !!!!!!!
Acest proverb își demonstrează și în acest caz valabilitatea .
Sugaciul de trabucuri ar trebui să dispară și să răspundă penal iar dacă CSAT !!! nu a fost consultat și nu și-a dat acordul conform legii atunci actul semnat și transmis de Aurescu să fie declarat nul . UE și CE trebuiau ei să ne tragă de urechi pentru că un esemenea acord afectează frontierele UE și nu să vină să ne ceară și ei acordul sau să le confirmăm acordul sau chiar să ne impună !!!acordul . Asta confirmă că pentru UE unele țări nu sunt decât vaci de muls și c-am atât !!!
Dacă este adevărat că CSAT și Guvernul României nu au știut de acest acord și fiecare ministru iresponsabil poate semna în numele ROMÂNIEI orice , atunci tot Guvernul României trebuie să-și dea demisia.
Aurescu asta e prost sau tradator ?
tradator…Prosti suntem noi ca nu iesim sa ii dam jos..
[…] Citiți continuarea pe puterea.ro. […]
[…] Citiți continuarea pe puterea.ro. […]
Ucraina si Rusia sa faca bine se redea Romîniei teritriile ocupate prin forta odata cu intrarea rusilor în tara. Sa poarte în istoria lor crimele facute.
După ce că am dat atâtea drepturi ucrainienilor, iar ei n-au dat niciun drept la români, acum vor și să distrugă Delta Dunării!
Și Aurescu e trădător!
Niște pupincuristi slugoi și niște oameni fără mândrie cu capul plecat si fundul ridicat pentru oricine niște rușini naționale asta avem la conducerea țării iar de la aurescu aveam oarece pretenții dar mai mojic si prost ca el nu am văzut nici măcar putina atitudine când au închis bisericile si iau bătut pe preoți Rușine România
Nu trebuie făcut nici o adâncire pe chilia și bistro e se distruge toată delta și de sa fim de acord cu așa ceva când ucraineni au făcut canasul bastroe. Fără acordul nostru ați uitat lucrul asta și insula șerpilor data degeaba??!.Ceam ajuns cârpa lor?Lasilor
Care ați făcut treaba ăsta ce v-as rupe oasele cu mana mea.
Marș afara din Delta Dunării care este in primul rind în patrimoniul universal UNESCO plus Ucraina si UE nu dictează in Țara noastră !!!!
Stop si punct!!!
Pe aici nu se trece!!!
Înaltă trădare acesta este articolul la care trebuiesc executați Toti acești nenorociți de tradatori nemernici
Criminalii !!!
Primul care ar trebui sa ia atitudine trebuie sa fie malai mare de sus.Toti sunt tradatori de tara.
Orice am face Ucraina își va face ce și-a propus, Romania va executa ordinul de la stăpâni lor de la. Bruxelles.Iohvir semna ,cu și miniștrii cu ațributiii in acest domeniu( interne,afaceri externe,mediu împreună cu neamțul președinte impus de Occident) vor semna, bineînțeles contra unor avantaje materiale.
de ce nu blocam si noi canalul Chilia scufundand o nava la intrare cum au facut ei acum cativa ani cu canalul sulina?
Ca bine zici
Pai nu mai avem nave…
Le-a vandut Base pe toate!
Noi suntem români sau ce dracu,lăsăm pe toți trădători de țară să facă ce vor, astea ne vând pe toți într-o noaptea sa facem ceva fraților.
Nu este bine sa avem încredere în ukraineni, care de fapt sunt tot ruși. I-am ajutat, i-am cazat în casa noastră și am impartit cu ei bucata noastră de piine și uite ce ne fac. Miine poimâine o sa revendice și Delta. Iar circarul asta tupeist de Zelenski, pe care nu-l înghit deloc și pe care toata lumea îl pupa în fund acum, se va dovedi cel mai mare nenorocit din ultimul secol, mai mare decit Stalin și Hitler. Domnule Grindeanu, domnule Ciolacu, va rog mult, arătați-va coloana vertebrala și slujiți interesele României cum face Orban în Ungaria,nu faceți greșala să pupați poalele Europei. Sa arătăm ca suntem și noi cu fruntea sus ca ungurii și să nu mai fim luați de prostii lumii!
[…] asumată de evz.ro , se detaşează veritabilul rechizitoriu publicat în preziua scadenţei de puterea.ro. Se explică, inclusiv pe înţelesul decidenţilor oficiali de la Bucureşti, cum Direcția […]
[…] Comisia Europeană a cerut României, printr-o adresă din 16 ianuarie 2023 să precizeze punctul de vedere cu privire la lărgirea canalului Bâstroe de către Ucraina, informează ziarul Puterea. […]
[…] Sursa: https://www.puterea.ro/bomba-ue-cere-acordul-romaniei-pentru-adancirea-de-catre-ucraina-a-canalelor-… […]
[…] MAE și Guvernul au reacționat abia după ce informațiile au devenit publice (aici). Mai mult, mint când afirmă că n-au fost informați despre ce se întâmplă în Deltă. CE a transmis, printr-o adresă, trimisă încă din 16 ianuarie 2023, o solicitare „oficială din partea Ucrainei de a adapta căile navigabile interioare pe Dunăre la rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T) indicativă” (detalii aici). […]
[…] canalului Sulina prin faptul că circulația navelor s-ar muta pe Chilia și Bâstroe, scrie ziarul Puterea.Despre nava Rostok, mai avem voie să ne amintim, cum a fost prăvălită în mijlocul canalului […]
Guvernanții ăștia sunt baruri în cap cu Leoca.
Ucrainienii sa plece naibii de acolo…Ai asa au pământ românesc furat de Rusia
Acum vrea sa termine Delta Dunării…
Zelinski, este cel mai mare dușman al românilor…a avut
Multe video pe aceasta temă
Plus zice că România a ocupat Bucovina…
Ucraina
Afara din Delta Dunării….
Aus…
AAURESCU ESTE UN CALATOR IN TIMP.EL A TRAIT DEA IN IULIE 2023 SI A DAT SI UN COMUNICAT. AR FI BINE SA NE SPUNA CUM SE VA SFASI CONFLICTUL SI CAND.